Добротворна акција „Кад би хљеба било више“

Поделите:

Добротворна акција „Кад би хљеба било више“ успјешно је окончана 1.3.2018. љ.Г.
Србско сабрање Баштионик је уз благослов Његовог преосвештенства владике Бањалучког господина Јефрема и Епископа рашко-призренског господина Теодосија, било организатор добротворне акције намијењене Србима на Косову и Метохији.

Позивом на број 1412 у току мјесеца јануара, корисницима Мтел мреже било је омогућено даривање једне конвертибилне марке по позиву, а сав приход је био намијењен Рашко-призренској епархијској организацији „Мајка девет Југовића“, која руководи радом народних кухиња на Косову и Метохији.
Од 1. до 31. јануара позивањем броја 1412 остварен је приход од 73.304 КМ.

 

Такође, добротворну акцију било је могуће подржати и уплатом на посебан жиро рачун отворен само за ову намјену. Уплатама појединаца, предузећа, установа, Црквених општина- овим путем је прикупљено укупно 11.343,29 КМ.

 

 

Трећи вид прикупљања помоћи реализован је путем даривања прилога у сједишту Баштионика. На тај начин прикупљено је, комисијски пребројано и на жиро рачун положено 2.098,80 КМ.

 

23.01. смо у Банском двору организовали добротворно вече „Саборно за Косово и Метохију“ на коме је прилозима посјетилаца, путем кутија за прилоге, прикупљено (уз комисијско пребројавање новца) укупно 4.342,00 КМ и уз признанице предато благајнику ХО „Мајка девет Југовића“. 

 

Средства прикупљена у овој добротворној акцији биће употријебљена за завршетак изградње фарме свиња у околини Новог Брда (околно земљиште величине 1 ha и објекат су у власништву Епархије) и куповину брашна народној кухињи у селу Прековце.

Након извршене конверзије прикупљених средстава у евре, комплетан износ је пребачен на рачун Епархије рашко-призренске.

Послије завршетка радова на овом објекту и куповине брашна, од добротворне организације Епархије Рашко-призренске „Мајка девет Југовића“ која реализује ове послове, добићемо одговарајућу документацију и рачуне на увид.

 

Најискреније се захваљујемо свима који су подржали ову добротворну акцију и помогли рад народних кухиња на Косову и Метохији у којима свој оброк добија преко 2100 људи.

http://bastionik.org

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here