ДОДИК: Долази 40 британских обавештајаца

Поделите:

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да у Босну и Херцеговину долази 40 британских обавјештајаца замаскираних у војну јединицу, чији ће задатак бити да прислушкују, прате и праве информације за медије и питао да ли је Председништво БиХ упознато о захтеву за појачање команде ЕУФОР.

„Овде улазе људи тог калибра, значи обавештајци, камуфлирани у војнике који ће радити на прислушкивањима, праћењима и стварањима информација и вероватно сервисирања тих информација медијима“, рекао је Додик РТРС.

Појединци из РС неоправдано минимизирају долазак британских војника, рекао је Додик поводом изјаве српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића медијима да власт у РС непотребно диже галаму.

Према речима Досика, страни обавјештајци нису потребни том ентитету и поставио упитање да ли је Председништво БиХ упознато о захтеву за појачање команде ЕУФОР.

„Нико се не боји, не бојимо се ни ми, али како је могуће да члан Предсједништва може да каже да је то у реду. То дефинитивно није у реду. Република Српска то одбија“, рекао је Додик.

Додик је рекао да је очигледно то део атмосфере покушаја да се обезбиеди да Иванић и остали прођу на заједнички ниво (на изборима).

 

danas

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here