ДОДИК: Филм о Јасеновцу треба да снима аутентични српски редитељ Емир Кустурица

Поделите:

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да прослављени српски редитељ Емир Кустурица, као неко ко разумије историју српског националног страдања, треба да снима филм о Јасеновцу, те да је то идеја која дуже живи.

– Кустурица већ дуже времена има идеју, жељу и вољу да то уради и мислим да је вријеме за то, за разлику од оних који подржавају да то неки други снимају. Снимање филма о Јасеновцу треба дати нашем аутентичном српском редитељу Емиру Кустурици да то уради – истакао је Додик.

Говорећи о састанку званичника из Републике Српске са предсједником Србије Александром Вучићем, којем ће присуствовати и редитељ Емир Кустурица, а који ће бити одржан у сриједу у Београду, Додик је нагласио да на бази разумијевања историје и српског националног страдања, којег Кустурица има, то дјело ће на прави начин приказати јасеновачко страдање.

– То је огромно страдање које је задесило наш народ, оскрнавило нас и зауставило у историјском и националном развоју и свему ономе што треба да буде порука тог филма – нагласио је Додик.

Он је најавио да ће Србија и Република Српска о тим питањима разговарати заједно учествовати.

РТРС, СРНА
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here