Додик: Формирање оружаних снага БиХ била грешка

Поделите:

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да у обележавање Дана Војске Републике Српске улази са потпуним уверењем да је формирање Оружаних снага БиХ била лоша одлука.

„Од овога немамо никакву корист, него само покушај да нам се намећу разни процеси који нису у интересу Републике Српске. У сутрашњи дан улазим са посебном емоцијом, јер смо 12. маја 1992. године у Бањалуци формирали Војску Републике Српске, за шта сам гласао“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да је поносан на Војску Републике Српске која је одбранила вековна српска огњишта, националне и политичке интересе.

„Жао ми је што смо пристали да буде укинута Војска Републике Српске. То је била грешка свих нас који смо у томе учествовали, а политика моје странке /СНСД/ тог времена је била да идемо у демилитаризацију БиХ. Очигледно је да је ово била превара“, рекао је Додик.

Он је нагласио да су прошле године уплаћена средства из БиХ за набавку хеликоптера за Оружане снаге БиХ.

„Не могу то да зауставим, али мислим да је било непотребно трошити буџетска средства за овако нешто. Оружане снаге БиХ нису корисне у погледу безбедности српског народа“, закључио је Додик.

rs.sputniknews.com
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here