Додик: Иванићу није могло помоћи ни 100 америчких и британских амбасада

Поделите:

МИЛОРАД Додик – кандидат СНСД-ДНС-СП за српског члана Председништва БиХ -прогласио је побједу, нагласивши да је његова предност од 70.500 гласова у односу на Младена Иванића нестодижна.

Прецизирао је да је на 85 одсто обрађених бирачких места добио 56 одсто гласова или 330.000, а Иванић 44 одсто или 260.000.

“Извојевали смо побједу у многим општинама и захваљујем свима који су гласали за нас, као и нашим коалиционим партнерима који су нас подржали. За члана Председништва БиХ не може им помоћи ни 100 америчких и британских амбасада”, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Изборној штабу СНСД-а у Бањалуци.

Додик је истакао да су Иванића бирачи у Републици Српској казнили за калкулантску политику, додоворавање Западу а, пре свега, старој америчкој администрацији и британској Амбасади.

Он је нагласио да ће се као српски члан Председништва БиХ залагати за позицију Републике Српске као број један у БиХ.

“Одбацићемо сваку врсту наметања, а све оно што је наметнуто ставићемо на дневни ред за нове договоре. Не занима ме ко су други чланови Председништва БиХ, ја не калкулишем са тим него ми је важна воља народа који ми је дао подршку. Приоритет ће ми бити положај Републике Српске и српског народа. Одбацићу било какву политику мешања странаца у односе у БиХ”, истакао је Додик.

Он је нагласио да кандидат за председника Републике Српске Жељка Цвијановић са 40 одсто обрађених бирачких места има 125.000 гласова или 54,1 одсто, а Вукота Говедарица 105.000 или 45,8 одсто, те да се очекује разлика 50.000 гласова предности за Цвијановићеву.

Додик је додао да Цвијановићева води убједљиво у Рибнику, Лакташима, Градишци, Требињу…, али да ће, ипак, сачекати са проглашењем побједника.

Додик је рекао да је СНСД водио позитивну кампању и да је ово важна победа за СНСД а, пре свега, за Републику Српску.

“Ово је осма победа СНСД у низу. Честитам и опозицији која је без обзира на разне злоупотребе успела да остане у политичкој борби, али моје питање њима је – колико пута их требамо победити да се уморе”, рекао је Додик.

Он је нагласио да је већ разговарао са председником Србије Александром Вучићем који му је честитао победу.

“Вучић је са великом радошћу примио вест о резултатима за српског члана Председништва БиХ имајући у виду атаке Иванића на Србију у вези са мешањем у изборни процес, а њему нису помогли ни Енглези који су дошли да му праве кампању”, истакао је Додик.

Он је најавио да ће први састанак као српског члана Председништва БиХ можда пре бити са Вучићем него са колегама из Председништва БиХ.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here