Додик: Какав празник, таква и државност

Поделите:

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да 25. новембар није празник БиХ из простог разлога што никада није донесена одлука да тај датум буде празник на цијелој територији БиХ.

На питање Срне да прокоментарише чињеницу да данас у Федерације БиХ обиљежавају 25. новембар – такозвани дан државности БиХ, Додик је рекао да Срби више од осталих народа полажу историјско право на обиљежавање ЗАВНОБиХ-а, јер су у борби против фашизма и нацизма поднијели највеће жртве у Другом свјетском рату.

– Дан одржавања ЗАВНОБиХ-а нема значај, ако значај нема ни датум одржавања АВНОЈ-а. Манипулација са овим датумом и наметање 25. новембра као „дана државности“ огледало је бошњачке политике у БиХ, која наметањима покушава да изгради нешто што не постоји – од заједничког идентитета у БиХ, који не постоји, до празника који нису усаглашени међу свима који живе овдје – истакао је Додик.

Он је нагласио да све док тако буде, 25. новембар биће датум који слави тек пола БиХ, баш као и све што политиком наметања долази из Сарајева.

– Какав је празник и каква је државност БиХ која се данас слави показује чињеница да је у Републици Српској данас радни дан без икаквих свечаности. Какав празник, таква и државност – поручио је српски члан Предсједништва Милорад Додик.

У ФБиХ данас се обиљежава 25. новембар као такозвани „дан државности БиХ“.

РТРС
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here