Додик не мари што остаје на црној листи САД

Поделите:

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да се не осећа посебно угроженим што остаје на “црној листи” САД и да је веома јасно под којим условима је његово име увршћено на ту листу.

Милорад Додик је, коментаришући одлуку америчког председника Доналда Трампа о продужењу уредбе о ванредним мерама у вези са Западним Балканом, која обухвата и такозвану црну листу, рекао да САД имају право да продуже санкције.

“Веома је јасно под којим је условима дошло до мог стављања на ту листу. Не осећам се ништа посебно угроженим због тога, али мислим да би требало бити неугодније онима који су то на један некоректан начин извојевали, као што су амбасадор САД (Морин Кормак), која сада седи у Сарајаву, и (заменик помоћника државног секретара) Хојт Ји, и још неки који су то чинили из неких својих разлога. Али видећемо и њима леђа веома брзо, па ћемо видети каква ће онда бити политика”, рекао је Додик новинарима у Брчком.

На питање новинара да прокоментарише Трампову одлуку, Додик је рекао да је то у сваком случају ствар САД и да имају право да доносе какве хоће одлуке.

Нагласио је да ништа не чини у вези са том листом, ни да остане нити да буде скинут.

“Мислим да је то била неправда. Ако и они мисле тако – нека ме скину, а ако не мисле – баш ме брига. Битно је да Република Српска због тога није имала никакве штете”, нагласио је председник Српске.

Додик је рекао да сви могу да виде и прочитају да у САД постоји озбиљан политички сукоб између садашње и бивше администрације и да се преко тога преламају многе ствари, али да је то ствар те државе и да то не може да коментарише, пренела је РТРС.

ТАНЈУГ

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here