DODIK: Ne odustajem od mira i Republike Srpske

Podelite:

Postoje dve stvari od kojih ja politički neću odustati, a to su mir i Republika Srpska, poručio je u emisiji Telering predsedavajući Predsednišva BiH Milorad Dodik.

On je najavio da će 6. aprila u Beogradu predstavnik BiH potpisati sporazum o romingu, što je bio i zahtev Evropske unije na poslednjim razgovorima u Briselu.

Kaže da postoje pitanja oko kojih se politički predstavnici razmimoilaze, ali je primarno da se na dnevni red stave ekonomska pitanja.

„Oni ne mogu da razumeju da koliko je njima teško da prihvate činjenicu da je tu Republika Srpska, toliko je nama teško da prihvatimo da je tu BiH. Ali da ne izazivamo reflekse jedni drugima, bilo bi dobro da kažemo jedni drugima da ćemo poštovati Ustav“, istakao je Dodik.

On je naveo da je međunarodno okruženje bitno promenjeno i da BiH ne zavisi od Republike Srpske, već isključivo od ponašanja bošnjačkih predstavnika, što je vidljivo kroz primer Hrvata.

Dodik je istakao da oni opravdano negoduju što je u izboru hrvatskog člana Predsedništva zloupotrebljen Ustav, te naglasio da će Bošnjaci ubuduće bitno morati da promene svoje ponašanje.

rs.sputniknews.com
Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here