ДОДИК: Не одустајем од мира и Републике Српске

Поделите:

Постоје две ствари од којих ја политички нећу одустати, а то су мир и Република Српска, поручио је у емисији Телеринг председавајући Председнишва БиХ Милорад Додик.

Он је најавио да ће 6. априла у Београду представник БиХ потписати споразум о ромингу, што је био и захтев Европске уније на последњим разговорима у Бриселу.

Каже да постоје питања око којих се политички представници размимоилазе, али је примарно да се на дневни ред ставе економска питања.

„Они не могу да разумеју да колико је њима тешко да прихвате чињеницу да је ту Република Српска, толико је нама тешко да прихватимо да је ту БиХ. Али да не изазивамо рефлексе једни другима, било би добро да кажемо једни другима да ћемо поштовати Устав“, истакао је Додик.

Он је навео да је међународно окружење битно промењено и да БиХ не зависи од Републике Српске, већ искључиво од понашања бошњачких представника, што је видљиво кроз пример Хрвата.

Додик је истакао да они оправдано негодују што је у избору хрватског члана Председништва злоупотребљен Устав, те нагласио да ће Бошњаци убудуће битно морати да промене своје понашање.

rs.sputniknews.com
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here