Додик: Нећу да подржим тужбу против Хрватске

Поделите:

Изабрани члан Председништва БиХ Милорад Додик неће подржати могућу тужбу БИХ против Хрватске Међународном суду за право мора због градње Пељешког моста.

То су најавиле његове будуће колеге у државном врху Жељко Kомшић и Шефик Џаферовић.

“Мислим да то није продуктивно за БиХ и нећу то подржати иако можда и имам неке разлоге због опструкције Хрватске у погледу изградње моста на Сави код Градишке”, изјавио је Додик у интервјуу за сарајевску комерцијалну телевизију ТВ1.

Додик је поновио да је Kомшић, који је у Председништво изабран као хрватски члан “мало пренаглио” у свађама како с Хрватском тако и са Србијом, а то отежава могућност да ново Председништво БиХ профункционише као партнер државама региона.

“Kомшић Хрватској прети тужбом због Пељешког моста, а Србији да треба да призна самопроглашено Kосово. Свакако да то умањује шансу за било какав политички процес на регионалној разини”, казао је Додик.

Додик је рекао и да Kомшић није аутентични представник хрватских националних интереса у БиХ, те да чињеница да хрватске политичке представнике изгласавају Бошњаци може бити опасна политичка игра.

Б92

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here