Додик није пружио руку амбасадорки САД; Медији: Инцидент

Поделите:

Председник Републике Српске Милорад Додик поново се није руковао са амбасадорком САД у БиХ, Маурин Kормак, која је присуствовала комеморацији у Доњој Градини.
О Додиковом одбијању да пружи руку Kомраковој, хрватски медији су известили као о инциденту и непримереном понашању председника Републике Српске.

Подсећају да је Додик и прошле године учинио исто.

Иначе, Додик је на “црној листи” америчког министарства финансија јер је означен као особа која прети миру и сигурности БиХ, угрожавајући спровођење Дејтонског споразума.

Подсећа се и да је Kормакова раније ове недеље у интервјују за ТВ Н1 рекла да Додик “није партнер” САД у БиХ, јер доводи у питање територијални интегритет БиХ.

Данашње одбијање да јој пружи руку, Kормакова је прокоментарисала констатацијом да је не занима “ко се с ким руковао”, јер је у Доњу Градину стигла због одавања почасти жртвама, а не због садашњих политичара.

“Овај концентрациони логор нас подсећа на ужасна злодела која су почињена за време Другог светског рата и на фашизам који је све то проузроковао и због чега се цели свет згражао”, казала је Kормакова пренео је Јутарњи лист.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here