ДОДИK: СИЛНЕ ЖЕЉЕ СА ЗАПАДА НИСУ УСПЕЛЕ

Поделите:

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да нису успјеле силне жеље са Запада да обесмисле Српску, али да њена угроженост никад није престајала.

Додик је напоменуо да су високи представници и међународна заједница са Запада од првог дана када је потписан Дејтонски мировни споразум кренули да обесмишљавају Републику Српску, али да у томе нису успјели.

Он је истакао да српски народ на овом простору жели своју државу која се зове Република Српска која не може бити укинута.

“Српски народ је изборио ту политичку битку, али нису престале све опасности које иду за тим да централизују БиХ и да Републици Српској припишу неке етикете”, рекао је Додик новинарима у Мрчевцима код Лакташа.

Он је додао и да су неки одавде то чинили говорећи како у Републици Српској има паравојска и много чега другог и при томе су лагали.

“Има и оних који су пуцали зољама и гађали објекте по Бањалуци како би је дестабилизовали и тиме угрозили”, напоменуо је Додик, те нагласио да Република Српска увијек мора бити опрезна.

Према његовим ријечима, они који воде Републику Српску морају бити на вјечитој стражи да не дозволе било какво њено урушавање.

infosrpska

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here