Додик: Србима у Црној Гори отимају цркве

Поделите:

У Хрватској нам фалсификују историју, величају Степинца, а нападају Александра Вучића, чију политику подржавам. Албанија и Косово се уз прећутну подршку Запада интегришу. Из Њемачке поручују да је Косово завршена прича

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ, оцијенио је у интервјуу за београдски Ало да је побједа кандидата СНСД-а на општим изборима бриљантна и да говори о њиховој снази, преноси РТРС.

„Бирачи су на изборима оцијенили и мој рад и рад Жељке Цвијановић. Ово је била најмасовнија и највећа побједа. И Цвијановићева и ја смо главне противкандидате оставили далеко иза себе. Иванић је имао 80.000 гласова мање од мене, а Цвијановићева је побједила Вукоту Говедарицу са 35.000 гласова разлике. То довољно говори о томе коме грађани Српске вјерују“, казао је Додик.

Он је казао, када је у питању Сарајево, да му је примарни циљ и интерес, да тамо представља Републику Српску и Србе.

Српски народ, који ме је изабрао, тражи да се борим за Српску, за њену неупитност, и то ћу неумољиво радити. Тражићу и демилитаризацију БиХ. Ова војска никоме не служи и то је бацање новца грађана„, казао је Додик.

Додаје, да притисци на њега не престају, те да се из америчке амбасаде у Сарајеву стално се врши притисак.

„У Тужилаштву БиХ су годинама сједили амерички људи. Хасан Плех, који је амерички држављанин, био је главни за одлучивање ко ће бити оптужен. Имамо сада неке „важне“ Србе у Сарајеву, којима обећавају именовање тужиоца под условом да одмах подигну оптужницу против Милорада Додика“, каже он.

Изјавили сте и да ћете тражити коначно рјешавање напада на Александра Вучића у Сребреници?

„Срамни покушај убиства Александра Вучића остао је неријешен зато што то нису хтјели сарајевски кругови, подржани српским полтронима. Они који су то могли да ријеше – нису, и веома ћу енергично поставити и тражити да се ријеши то питање. Полиција Републике Српске је то истражила и када је документација предата у Сарајево, убрзо је нестала“, каже Додик.

Недавно сте руском предсједнику Владимиру Путину уручили значку са заставом Републике Српске?

„Разговарали смо уочи избора и Путин ми је тада пожелио све најбоље на изборима. Знао сам да је њему рођендан баш на дан избора и као мали дар сам му дао значку са српском заставом. Он ју је одмах ставио на свој ревер и рекао: „Спасибо“. Позваћу Путина у Бањалуку на отварање Српско-руског културног центра, који се тренутно гради.

Како коментаришете досадашњу политику Ангеле Меркел, њемачке канцеларке, према Србији?

На простору Балкана се претјерало на штету Срба. У Црној Гори и Македонији нам отимају цркве. У Хрватској нам фалсификују историју, величају Степинца, а нападају Александра Вучића, чију политику подржавам. Албанија и Косово се уз прећутну подршку Запада интегришу. Из Њемачке поручују да је Косово завршена прича. Не може човјек који се овдје озбиљно бави политиком да не уважи шта мисли Ангела Меркел, али то што Њемачка заступа није коректно и није фер према Србији„, закључио је Додик.

IN4S

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here