Додик: Српска брука

Поделите:

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је добро да је „српски члан Председништва БиХ Младен Иванић признао да је уз његову сагласност у Бањалуку позван лажни министар лажне државе Kосово и да јавност у Републици Српској коначно зна ко је на мала врата хтео да призна Kосово у име БиХ“.

„Понижавајуће и катастрофално је то што је Иванић прихватио да се (Беџет) Пацоли уважи као министар у Републици Српској, док се Бакир Изетбеговић из сарајевске заветрине смеје и ужива у српској бруци и срамоти, а све за интересе пробосанске политике“, рекао је Додик за Срну.

Иванић је раније изјавио да БиХ као земља домаћин има обавезу да позове све земље чланице Процеса за сарадњу у југоисточној Европи (СЕЕЦП), а да је Приштина од 2014. године чланица тог процеса.

Председник Републике је нагласио да се Републици Српској изгледа морао десити и (Захар) Прилепин и Пацоли да народ схвати какву издају Српске и њених интереса СДС и ПДП годинама спроводе у Сарајеву.

„Што се тиче Иванићеве опаске да је ово представа коју смо извели Пацоли и ја, како лажљиво и злурадо рече као ‘стари другови’, поручујем му само једно – није мајка карала сина што је коцкао него што се вадио“, рекао је Додик.

 

fonet

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here