Додик: Уставни суд БиХ је политичка партија и продужена рука СДА и „међународне заједнице”

Поделите:

ПОДРЖАО ОРГАНИЗОВАЊЕ СКУПА ПОДРШКЕ РАТКУ МЛАДИЋУ У БАЊАЛУЦИ

  ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Уставни суд БиХ продужена рука политике СДА и међународне заједнице, што је показала и одлука о одбацивању апелације посланика Народне скупштине Републике Српске о 1. марту и 25. новембру.

        Додик је рекао новинарима у Источном Сарајеву да је Уставни суд БиХ „место политичке одлуке”.

       „То је политичка партија, то више није суд. Они су продужена рука политике СДА и међународне заједнице”, оцијенио је Додик.

        Он је напоменуо да су посланици Народне скупштине Републике Српске у апелацији навели исте разлоге које је Уставни суд БиХ навео приликом доношења одлуке о обележавању 9. јануара, Дана Републике Српске.

       „Тада су образложили да други нису укључени у ту одлуку, да други нису о томе гласали и да друге то вређа. Вређа и нас 1. март. Ни ми нисмо били укључени, а суд је то опет неометано урадио”, истакао је Додик.

        Председник Српске каже да је имао страх да Уставни суд не укине 1. март, јер би се морао укинути и 9. јануар.

        „Пошто они нису укинули 1. март, сада је оправдано да ми славимо 9. јануар и од тога никада нећемо одустати, а 1. март никада нећемо славити“, поручио је Додик.

        Уставни суд БиХ одбио је у петак као неосноване захтеве 30 посланика Народне скупштине Републике Српске за оцену уставности Закона о проглашењу 1. марта даном независности Републике БиХ и чланова Закона о проглашењу 25. новембра даном државности Републике БиХ.

        Говорећи о најављеном скупу подршке генералу Ратку Младићу 11. јула у Бањалуци, Додик је рекао да је то аутономно право људи који то организују.

        „Ми нисмо земља која угрожава право мишљења и право окупљања“, рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву и додао да ће тог дана бити у Бањалуци, а да ће видети хоће ли присуствовати скупу.

Срна

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here