ДОДИK забранио блокаду саобраћаја у Републици Српској због цене горива!

Поделите:

Полиција Републике Српске данас није дозволила блокаду саобраћаја у Бањалуци и још неким градовима овог ентитета, а полицијске патроле биле су распоређене на свакој већој раскрсници у граду.

На кружном току према насељу Лауш стајала је патрола под ротацијом, док су на “Приједорској петљи” била два комбија и две патроле полиције, пренела је Радио Слободна Европа.

Организатори, чланови Фејсбук групе “Стоп поскупљењу горива”, поручили су преко те друштвене мреже да имају план Б, односно да ће “по узору на грађане Ниша, прелажењем преко магистралног пута успоравати саобраћај”.

Kако РТРС преноси, полиција је данас привела одборника Партије демократског прогреса (ПДП) у Скупштини града Бањалука Драшка Станивуковића због намере да организује нове протесте возача и блокира саобраћајнице у граду.

Министарство трговине и туризма РС саопштило је да ће цене нафтних деривата на пумпама у Републици Српској од сутра бити ниже и да су поједини дистрибутери већ данас снизили цене за 0,05 конвертибилних марака по литри горива.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here