ДОЂИТЕ НА ОПЕРАЦИЈУ И ПОНЕСИТЕ ЗАВОЈ! У српским болницама стање као у Нигерији

Поделите:

Злочин над здравством се наставља

Kатастрофално стање здравственог система Србије и више је него очигледно, а томе најбоље сведоче константне жалбе грађана. Последњих година сведоци смо систематског урушавања здравственог сектора у нашој држави.

 

 

Здравствене установе неусловне су за рад и лечење пацијента, хигијена није на адекватном нивоу, а највећи проблем је што нема довољно лекара и медицинских сестара, док недостатак основних средстава за рад медицинског особља као да је постао нормална појава.

 

 

Kорисница друштвене мреже Твитер поделила је своје разочаравајуће искуство када је отишла на клинику на Златибору поводом заказане операције. Наиме, како је написала, речено јој је да приликом доласка, поред упута и налаза купи и два еластична завоја.
Ове речи разбеснеле су грађане који су у коментарима писали о својим замеркама на рад здравствених установа. Један господин написао је да у Суботичкој болници медицинске сестре лепе самозатезујући газу селотејпом.

Да ствар буде још гора, још једна корисница Твитера, запослена у УЦ написала је да пре неколико дана Ургентни центар остао без инфузије, глукозе и адреналина.

Иста девојка написала је и да је добила радну визу за Немачку, да је клиника чека, те да је добила прлику да ради и живи достојанствено.

Дакле, медицинко особље нема ни основна средства за рад, па није ни чудо што беже из Србије колико их ноге носе.

Ваља нагласити да су пацијенти незадовољни и начином заказивања прегледа и чекања на специјалистичке прегледе, пробјањем термина и очајаним условима у којима се болосеници лече.

На проблеме пацијеаната, али и здравствених радника, надлежни су неми.

Министарство здравља не реагује, или бар не реагује на потребан начин.

Логично би било предузети хитне мере како би се стање снабдевености неопходним лековима и осталим материјалом потребним за лечење пацијената побољшало, али, по свему судећи, далеко смо од нормалног здравства и свега што носи.

 

espreso

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here