Догодине у Призрену: Косово није изгубљено, злонамерни плански шире дефетизам

Поделите:

Стога, не прихватајте будалаштине о неповратном губитку Косова, јер што их више будете прихватали то ће наши непријатељи задовољније трљати руке. Догодине у Призрену!

Често на друштвеним мрежама, а и другдје, можемо прочитати будалаштине типа:

– „Одавно је Косово продато“;
– „Ми о Косову ништа не одлучујемо, већ велике силе“;
– „Косово је заувијек изгубљено, јер је мало Срба остало тамо“.

Овакве идиотлуке и баналности обично изговарају простодушне незналице, које историју и геополитику третирају по правилима бабе Смиљане. Осим њих, има и оних који вјештачки песимизам и увјерења да се „по том питању ништа више не може урадити“ шире по налогу оних центара моћи који желе да нам заувијек отму Косово.

И једна и друга категорија, иако злокобне ствари објављују из различитих побуда, подједнако су опасне. Јер, знамо да хиљаду пута поновљена лаж постаје истина, а код нашег народа након дешавања из посљедњих деценија дефетизам се олакшано шири.

Инострани центри моћи који хоће да отму свету српску земљу управо играју на карту ширења дефетизма код Срба, како би се Срби на крају сами одрекли Косова и Метохије. Јер, не увиђају другачији начин обављања посла, имајући у виду да не знају како да оправдају међународни преседан и кршење међународног права.

Вучић је несумњиво уцијењен од западних центара моћи, није му лак положај. С једне стране су му западни моћници поручили да мора да се одрекне Косова, или највећег његовог дијела. С друге стране он зна да му нема опстанка ако изда.

Зашто би се само Срби, и нико други на кугли земаљској, добровољно одрицали своје територије? Гдје то има друго у свијету? Срби су тренутно мањина на КиМ? И Јевреји су током многих вјекова били мањина у Јерусалиму, па су, ето, данас опет већина и то је њихова престоница. Може се навести на десетине сличних примјера. Опет, како рече Бећковић: ако је изгубљено, зашто се толико труде да нам га отму?

Дакле, није изгубљено и неће бити чак ни ако бисмо га се, не дај Боже и пер абсурдум, и сами одрекли. Јер: ко је рекао да ова генерација има право да се одрекне нечега у шта су њени преци душу уградили? И што нам је, на крају крајева, Бог подарио.

Стога, не прихватајте будалаштине о неповратном губитку Косова, јер што их више будете прихватали то ће наши непријатељи задовољније трљати руке.

Бошко Вукићевић

Догодине у Призрену!

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here