Dogodine u Prizrenu: Kosovo nije izgubljeno, zlonamerni planski šire defetizam

Podelite:

Stoga, ne prihvatajte budalaštine o nepovratnom gubitku Kosova, jer što ih više budete prihvatali to će naši neprijatelji zadovoljnije trljati ruke. Dogodine u Prizrenu!

Često na društvenim mrežama, a i drugdje, možemo pročitati budalaštine tipa:

– „Odavno je Kosovo prodato“;
– „Mi o Kosovu ništa ne odlučujemo, već velike sile“;
– „Kosovo je zauvijek izgubljeno, jer je malo Srba ostalo tamo“.

Ovakve idiotluke i banalnosti obično izgovaraju prostodušne neznalice, koje istoriju i geopolitiku tretiraju po pravilima babe Smiljane. Osim njih, ima i onih koji vještački pesimizam i uvjerenja da se „po tom pitanju ništa više ne može uraditi“ šire po nalogu onih centara moći koji žele da nam zauvijek otmu Kosovo.

I jedna i druga kategorija, iako zlokobne stvari objavljuju iz različitih pobuda, podjednako su opasne. Jer, znamo da hiljadu puta ponovljena laž postaje istina, a kod našeg naroda nakon dešavanja iz posljednjih decenija defetizam se olakšano širi.

Inostrani centri moći koji hoće da otmu svetu srpsku zemlju upravo igraju na kartu širenja defetizma kod Srba, kako bi se Srbi na kraju sami odrekli Kosova i Metohije. Jer, ne uviđaju drugačiji način obavljanja posla, imajući u vidu da ne znaju kako da opravdaju međunarodni presedan i kršenje međunarodnog prava.

Vučić je nesumnjivo ucijenjen od zapadnih centara moći, nije mu lak položaj. S jedne strane su mu zapadni moćnici poručili da mora da se odrekne Kosova, ili najvećeg njegovog dijela. S druge strane on zna da mu nema opstanka ako izda.

Zašto bi se samo Srbi, i niko drugi na kugli zemaljskoj, dobrovoljno odricali svoje teritorije? Gdje to ima drugo u svijetu? Srbi su trenutno manjina na KiM? I Jevreji su tokom mnogih vjekova bili manjina u Jerusalimu, pa su, eto, danas opet većina i to je njihova prestonica. Može se navesti na desetine sličnih primjera. Opet, kako reče Bećković: ako je izgubljeno, zašto se toliko trude da nam ga otmu?

Dakle, nije izgubljeno i neće biti čak ni ako bismo ga se, ne daj Bože i per absurdum, i sami odrekli. Jer: ko je rekao da ova generacija ima pravo da se odrekne nečega u šta su njeni preci dušu ugradili? I što nam je, na kraju krajeva, Bog podario.

Stoga, ne prihvatajte budalaštine o nepovratnom gubitku Kosova, jer što ih više budete prihvatali to će naši neprijatelji zadovoljnije trljati ruke.

Boško Vukićević

Dogodine u Prizrenu!

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here