Договор опозиције: Ђилас ускоро објављује KАНДИДАТУРУ за градоначелника

Поделите:

Бивши градоначелник Београда Драган Ђилас на корак је до објављивања да ће са Покретом слободних грађана учествовати на предстојећим изборима Београду, каже извор близак некадашњем лидеру демократа.

Медијске спекулације да се Ђилас премишља око наступа на београдским изборима са Јанковићем нису тачне, категоричан је наш саговорник и најављује да ће све бити много јасније најкасније за две до три недеље.

– Не долази у обзир да сада Ђилас и Јанковић одустану од разговора. Ђилас ће све саопштити за двадесетак дана, а до тада преговори су и даље у току, и то озбиљни разговори. На столу је стратегија о начину изласка на изборе, функционисање тима, поруке које бирачима треба послати, на који начин – каже наш саговорник.

Ђилас није желео да даје изјаве за „Блиц“, али се зато огласио на Твитеру.

„Немам проблем да им будем тема, али верујем да ће опозиција бити јединствена и још јача после покушаја власти да је разори изнутра и споља“, написао је он.

Истовремено, раме уз раме уз Ђиласа и Јанковића могли би да се нађу и Двери Бошка Обрадовића, али и ДСС Милоша Јовановића.

– Од самог почетка идеја Ђиласа, али и Јанковића, јесте да се опозиција уједини и да само такав наступ има шансе да успе на изборима. Јанковић је тај који је у договоре довео и Јеремића, а Јеремић приближио ДСС. Демократе и даље нису опција која им је прихватљива. Иако ДС на челу са Драганом Шутановцем шаљу сигнале да би радо у савез са Ђиласом и Јанковићем, мале су шансе да се то деси – каже наш саговорник.

Јанковић није желео да даје изјаве, а на питање „Блица“ да прокоментарише медијске наводе да су договори између њега и Ђиласа на стакленим ногама, лидер ПСГ нам је само проследио поменути твит бившег градоначелника.

Ипак, пре два дана је рекао да ће „вероватно бити“ сарадње са Ђиласом, те да разговарају уназад три месеца. Избори у Београду би, као што је „Блиц“ већ писао, требало да буду одржани у марту.

Јеремић бранио Јанковића

Јанковић се због спорног твита у којем је објаснио да се у центру Беча грчи због тешке политичке ситуације у Србији, али и чињенице да га је напустио Срђан Шкоро уз критику да он и жена Славица постају налик Слободану и Мири Милошевић, нашао на удару јавности, али и других опозиционих странака. У његову одбрану јуче је стао Јеремић.

– Ударац на било кога из истинске опозиције је ударац идеји о слободном Београду на пролеће, а ускоро потом и целој Србији. Данас је мета Покрет слободних грађана, сутра ће бити неко други од нас. Будимо солидарни и не дајмо да нас заваде, велики је посао пред нама – апеловао је Јеремић.
Блиц

Поделите:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here