Дојче Веле: “Ништа од доласка Фолксвагена у Србију”

Поделите:

Фолксваген је саопштио да креће у конкретне преговоре“ са представницима преосталих потенцијалних“ локација за изградњу фабрике у југоисточној Европи, јавља радио Дојче веле (ДW), додајући да Ројтерс преноси да су, према инсајдерима, у игри остале Бугарска и Турска.

Претходне недеље и председник Александар Вучић је изавио да су мале шансе да Фолксваген дође у Србију. О разлозима више прочитајте ОВДЕ.

Скупштина акционара Фолксвагена која се одржава данас (14. мај) била је са нестрпљењем ишчекивана и широм југоисточне Европе. Више земаља, укључујући Србију, надало се привлачењу велике инвестиције аутомобилског гиганта, а победник“ је требало да буде обзнањен ових дана.

Од тога изгледа неће бити ништа, оцењује ДW и напомиње да је Фолксваген саопштио да су надзорни и управни одбор у понедељак одлучили да крену у “конкретне преговоре“ о преосталим потенцијалним локацијама.

“Ближих званичних информација нема, а за ДW је у понедељак у компанији кратко речено да је и даље на снази њихово саопштење да коначна одлука није донета. Међутим, агенција Ројтерс, позивајући се на инсајдере, преноси да су у игри остале још само локације у Бугарској и Турској, наводи се у тексту.

Према ранијим информацијама Фолксваген би у ново постројење уложио 1,4 милијарде евра, посао би добило око 5.000 радника, међу њима 650 инжењера. Извоз из тог постројења би могао да достигне 4,5 милијарде евра годишње. Kапацитет будуће фабрике био би 300.000 аутомобила годишње.

Поделите:

2 Коментари

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here