Доказано да није тачан важан аксиом Дарвинове теорије еволуције

Поделите:

БАКТЕРИЈЕ И СВИ ДРУГИ ЖИВИ ОРГАНИЗМИ МУТИРАЈУ И КАД СЕ МАКСИМАЛНО ПРИЛАГОДЕ СРЕДИНИ

АМЕРИЧКИ научници су објавили да није тачан бар један важан сегмент Дарвинове теорије еволуције.

У научном часопису Сциенце Алерт – после вишегодишњих истраживања – саопштили су да еволуција живих организама, укључујући и људе, не престаје чак ни када се врсте максимално прилагоде животној средини.

Еволуционисти су досад сматрали да жива бића – чим достигну свој „еволуциони оптимум“ – престају да мутирају. Међутим, група научника, којом је руководио Ричард Ленски са универзитета америчке државе Мичиген, одбацује тај аксиом еволуционизма.

Ленски и његови сарадници, међу којима је било и странаца, изучавали су колоније бактерија Есцхерицхиа цоли од 1988. до данас – зато што брзина њиховог размножавања омогућава да се код њих еволуционе промене могу пратити и на „матрици“ од неколико деценија.

И, утврдили да мутације код тих бактерија трају и даље, мада нешто успореније. А њихове ћелије постале су крупније и почеле су да брже апсорбују храњиве материје.

Ленски и његове колеге указују: „Ови микроорганизми демонстрирају максималну прилагођеност животној средини, али у њима и даље трају генетски процеси праћени све новим и новим мутацијама и адаптацијама“.

Подвукли су да су њихови закључци примењиви и на људе и све друге живе организме.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here