Докле смо, бре, дошли!? Деца диловала хероин усред основне школе!

Поделите:

Код двојице дечака (15), малих матураната, београдска полиција јуче по подне нашла је чак 50 пакетића хероина за продају!
Хероин је заплењен код тинејџера П. Д. (15) и његовог вршњака и друга М. Н., а полиција их је затекла на примопредаји дроге на окретници аутобуса 35 у близини гробља Лешће у Београду.

– Дрога је била упакована у пакетиће, спремна за продају. Засада није познато од кога су дечаци дрогу набавили, и то је предмет даље истраге. Претпоставка је да је хероин требало да продају својим вршњацима, другарима из школе. Такође се истражује да ли су можда и раније другарима продавали наркотике – каже саговорник близак истрази.
Наш извор напомиње да, колико су малолетни дилери били обазриви, сведочи и то да су се састали на окретници аутобуса, у близини гробља, где иначе у поподневним сатима нема много пролазника.

– Страшно је што међу дилерима има све више тинејџера, па чак и оних који још похађају основну школу. Њих врбују старији дилери јер им је циљ да у наркоманију увуку што млађу децу. Најпогоднији за продају наркотика другој деци су управо деца, односно њихови вршњаци. Они су најмање сумњиви, стално су у контакту са вршњацима и дрогу могу да им понуде на разним местима на којима се окупљају клинци која никоме нису сумњива – напомиње наш саговорник.
Занимљиво је да ни Д. П. ни његов друг М. Н. нису познати као проблематични момци и до сада нису регистровани по неким озбиљнијим кривичним делима. Обојица потичу из „нормалних“ породица, а о њиховом привођењу због дроге обавештени су и њихови родитељи.

Двојици малих матураната није одређено задржавање до 48 сати, већ је кривична пријава против њих, због сумње да су трговали дрогом, поднета редовним путем.
Марихуана код Црногорца

Београдска полиција ухапсила је и црногорског држављанина Бошка Р. (21) код кога је нађено пет пакетића марихуане. Претресом изнајмљеног стана у коме је Бошко Р. живео нађено је још 140 пакетића марихуане, намењених даљој продаји, као и вагица за размеравање дроге. Истражује се да ли је осумњичени дрогу прокријумчарио из Црне Горе или ју је набавио у Србији.

Еспресо, Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here