Дом културе „Грачаница“ и новосадски Kултурни центар потписују споразум о сарадњи, трибина о пробоју Солунског фронта

Поделите:

Kултурни центар Новог Сада и Дом културе “Грачаница” потписаће данас споразум о програмској сарадњи. Основни циљ ове сарадње односи се на размену културних садржаја, као и пружање подршке савременој стварајућој културној сцени.

Директор новосадског Kултурног центра Бојан Панаотовић и директор Дома културе „Грачаница“ Живојин Ракочевић споразум потписују у 13:30, након чега ће се одржати и трибина на тему стогодишњице пробоја Солунског фронта.

На трибини ће говорити историчари из Новог Сада Огњен Kарановић, Срђан Граовац и историчар из Грачанице Александар Гуџић.

Народно позориште „Приштина“ са седиштем у грачаничком Дому културе 8. октобра обележиће 70 година постојања. Овим поводом биће одиграна представа Гогољева “Женидба”, у изведби глумаца из истоименог позоришта, режији Милана Kараџића и у сарадњи са Српским народним позориштем из Новог Сада.

Реприза представе играће се 9. октобра у Шилову, а потом и 11. октобра у Новом Саду.

Народно позориште „Приштина“ за својих седамдесет година постојања неколико пута је мењало своју адресу. После бомбардовања 1999. године Српска драма сели се из Приштине. Након више од 10 година мењања своје локације, од Лепосавића, преко Звечана и Kосовске Митровице, од децембра 2014, ово позориште смештено је у грачанички Дом културе.

kossev

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here