Драган Милосављевић: Суверенистички трампизам, или глобални фашизам

Поделите:

За разлику од Бриселске  политике празних обећања  Београду, а истовремене отворене подршке ЕУ претензијама Албанаца да се са  Косова прошире и на југ Србије,Трамп обећава  да ће садашње ровове раздора на Балкану затрпати  доларским инвестицијама.И тако, за разлику од претходне администрације САД,   развојем  донети мир .На корист и Срба и Албанаца.

Све то у оквиру некакве економске уније “слободне за приступ свима на Западном Балкану.“ САД је је називају „слободна зона неометаног протока  капитала и људи“. А Александар Вучић „ Мали Шенген“. Идеја коју је пласирао  први, али  само вербално подржавао Брисел.  У  виду  пустих  обећања , као удицу бачену Србима  за стварање  неке проалбанске , претежно муслиманске  четврте Југославије.И ето ових дана  Аљбина Куртија, пиона Тиране како  нариче, да су преверени  јер је Трамп  преузету идеју Шенгена  у Вашигтону претворио  у „четврту Југославију у корист Срба“.

Неме сумње и зато  што ће у језеру Газиводе, које сада носи његово име на захтев косовских Срба упецати милион и по сигурних гласова  америчких Срба на предстојећим председнчким изборима. А тамо ће сваки глас  због неизвесне  трке  вредети злата.

 

Четврта  „Југа“, прва просрпска ?!

 

У  првобитној  идеји  још једне  „југе“ идеје поникле у реторти   „мочваре“ , коју је од потписивања споразума у Бриселу  спроводила корак по корак Меркелова , централни фактор те  бизнис конфедерације били би  муслимани.  Са штабом у Тирани, уз асистенцију ништа мање антисрпског Сарајева . Да Трамп мисли озбиљно и просрпски  његов заступник за Балкан , Гренел  уверава  и преко резултата  Београдске рунде разговора.

То на одређен  начин  ојачава веродостојност  јавних изјава  Трампа да преко доношења  мира и просперитета не релацији Србија Косово  циња за себе чак Нобелову награду за мир . А такве тврдње о  ојачавају уверавања Гренела да је  нова  помиритељска   стратегија САД ,  где економија и инвестиције  предњаче  над политичким надгорњаванјима  „ приоритет садашње политике  Стејт Департмента“.

Увек , ће се наћи они, и то из редова  клијетелистичког жутализма инспирисаног потребама  „мочваре „, упорних  да  подаве  балканску  кампању Трампа,  да га исмеју и оспоре  Као што су то учинили и после  уводне рунде у Вашингону,. тврдећи као, рецимо, као  лист Политика  да је све  „шарена лажа за потребе  освајања другог мандата“ .

Но, постоји  један необорив аргумент у српској историји да је она као држава  напредовала само онда када су се стекли услови да се  њени  интереси поклопе са    најмоћнијом у кругу  моћних .А  да успут Србија   прави  неизбежне   компромисе, на које су приморане мале државе ,  да би  задобивши врапца у руци. у односу на обећаваног голуба на грани. .

То што је Трамп изабрао да преко детанта и развоја  на Балкану оспори   ратну политику својих конкурената, ону из деведесетих,  сасвим је  стратешки предвидљиво и логично. Али   то    је  и  бенефит Србији понуђен  са америчке стране  и   искључују НАТО као противника  а  Балкан као потенцијално обновљено ратно жариште.  На шта циљају демократе  сличним сценариом  као у Белсорусији. . не би ли на  балканској  грбачи  ломили  Трампа.

Сада би први пут  не територији   некакве   конфедерације  интереса а не политике и  националних  надгоњавања   Бондстил   био  гарант новог стања а не као досад  упориште амбција Албанаца у дрангу нах  средиште Србије. Такво   прагматско решење се  може очекивати од  бизнисмена који је и први човек  политике САД.И жели да  на томе месту  отане  још један мандат.  Али  је и заговорник новог источног НАТО који би искључио  учешће  Немачке и Француске и знатно смањио трошкове Алијансе  које  претежно сноси амерички бирач.

Све  тo   дугорочно  није никакво „ спасавање Вучића „ како би да представе  домаћи  антитрармписти, везани  за пропаганду матрицу  „мочваре“ нити  оправдан разлог да им се у тој халабуци придужују  „проруси“   ,  потплаћене  парапатриоте.   Који су се, гле чуда, одјеном нашли  заједно са жутима  у оспоравању  инијцијативе Гренела и то  на  истој платфоми као и њихови  кобајаги смртни непрјатељи

Што рече Пановић сада члан уредјивачког одбора РТС, некада главни уредники Данаса,  на ТВ  Н1  водитељки , побегуљи са РТС Ради, „ још малом па ће   жути заступати кинеске позиције“.  Мада су до јуче тражили избацвање Кине из Србије.

Притом, не треба губити из вида  и сазнања Трампа  да   „ мочвара“ ,  форсирајући преко „ опозиције „ још једну  обојену револуцију у Србији“ , као само против Вучића   уствари   намераваја да на миг  глобалиста спрече  легализацију  резултата  управо  прђађнје   политике   јачања  амерчког утицаја,  али сада  у корист  Доналда . Што  он чини доларом а не као они  томахавком.   Али  и  да  би спречили   потискивање свог савезника  ЕУ, посебно, Берлина   са ових простора.

А ако успое у свом науму  еконмске консолидације западног Балкана свакако следује логиком  обезбеђиваља улагања   профита   нови  тип владвине  у Србији  и повратак државе. Уз  пуно  присусутво  институција .Које ће  бити   гарнат за  америчке банке и бизнисмене  А то нужно повлачи   демоктажу  другог  крака из   досадашњих корупционаших  маказа, Мило, Ацо.

Ради се о томе да  у Србији , а то је тема за размишљање  израубованим елитама брозизма , неће бити места на кормилу   ни за жуте ни за црне. И једни и дрги   су функцонисали на нелоибералној матрци транзиције. , управо оној коју Трамп  базично оспорава, глобализма и свету без граница . Трамп као заговороник , ако је неопходно  заштитног протекционизма, прозводње и трговине  а не  штампања  долара и прављења  финасиских балона то оспорава А управо се тим   ни из чега створеним капитаслом  капиталом    финсира роптсво Европе светској влади  неолиберализма . Али  и  подмазиовање администрације ЕУ избаране од  преходног Вашингтона.

 

Татика Трампа је мени  најпре ,“ јер Америка је на првом месту, али и теби  као лојалном партнеру“ .  Није он  никаква мајка Тереза,  и та  логика   може да чуди само  полтички наивне  . Велики бродови нерадо  мењају  свој  историјом  зацртани основни правац ,  да остану оно што јерсу без обзира  ко је на кормилу.

У то се Србија уверила и на  Берлинском конгресу 1878 када је уз додуше невољни пристанак  савезничке Русије  одрекла се својих исототијских простора у Босни и  добила од  Аустрије усто  само  условљену незаисниост. Уз диктат да њену субину до данашњих дана одређују мањине.  Што су Албанци и те како  искористили  још под Титом.

Али Срби су грешку  поновили   након  скупо плаћене победе  над Германима  у првом  светском рату.  Морала је Србија  да прихвати , показало се кобно за њу ,   стварње Југославије  само  за потребе Хрвата Словенаца и мањина  да  би под  један кров окупила  своје сунарднике. Показало се накратко . А дугорочно себи искпала гроб  државности  и нацинални поноса.

А   сада јој  „србојугославени“, титоиди , актери 5 октобра , финасирани тада  од  Трампових противника, глобалиста са 1оо милиона долара   држе лекције како треба бранити Косово. Гурнтио у сецесију још од њихових дедова и очева у  предлогу уставних промена  уочи  усвајања  несретног устава  од  1974.

За Србију је сада  најважније да се  заустави  стратегија  која траје од деведесетих свођења   њене територије   на предкуманоовску . На простор испод три шљиве. Тренд очувања  Србије, који рекло би се  нуди Трампм заједно са инвестицијама , сасвим се уклапа у књучни слоган његове  политике   заустаљања глобализма и форсирања суверенизма.

Какао видесмо по цену провлачења кроз катран и перје до садашнјих неолиберала „  што је наука ради  понижавани  Вучић већ  одрадио  због инвестирања у кампњу Клинтонових . Јер  нема беслатног ручка   у Вашингтону , зна он. Спасавајучи своју позицију а мислећи на пост изборне прлике у САД.     То  наликује  да Србија, по мери и потреба  нове  администрације и јеврејских лобија    у „ модреном „ значаењу  појама суверености  која као ослутно чиста за мале не постоји  постаје   млађи партнер САД  а не нјен пртивних   муслиманска Албанија..Како је то планирано  у Бриселу .

.

Тако  би Београд поново  обезбедио гаранциоје  које су на овим просторима  важиле само од Јалте до смрти Броза. Али  фараон  Тито  коначно отварају очи историчари , а недавно откривају и медји  , мада  „несврстан“ био  је  уствари и те какао зависни од  обилате помоћи  антисрпски  експонет  англасонске политике. И  уздизан је тако  да пре ко фингирања неутралности, „ „неврстаности „   ба челу неразвијених  одузима простор за утицај  нарастајућој совјетској социјалистичкој  империји.Која је  гурала своју идеологију и утицасј  у  тек ослобођеним колонијама.Интересатно је и не може промаћи оку да продржавни медији  после Вашингтона и Београда управо  пред  долазак  инвестиција  из САД  започињу, први пут од Титове смрти  ,  отворену кампању раскрикавњаа његове мрачне улоге у страдању Срба и Србије. И  и да се у томе одједном надмеће настарији лист на балкану  Политика,   са  „Оком „РТС

 

Нови Балкански пакт

 

Ваља  зато очекивати  да ће Вучића,  Трамп, ако победи новембра , одмах  притскати  да понови сценарио Броза  кроз потписивње  некаквог  новог Балканског пакта са   „источннимЊ  НАТО  . Што би заначило да  ће циљати , преко чврстих веза са Србијом  и смањење утицаја Кине и Русије на Балкану . Али и избацивање Берлина и Париза  са балканских колосека Но о томе је ипак  прерано говорити  као  и о  реалној могућнисти  његове политике која  хоће да  макар успори Сиа  и врати пренесену  призводњу  САД из Кине назад у Амерку.  У интерсу пре свега средње клсае Америке која је његова бирачка база .

Према досадашњем току изборне кампање, „најконтраверзније у америчкој историји, Трамп се потврђује као изузетно жилав борац. Као(пре)тврд орах за све досадашње покушаје дискредитовања који би га избацили из игре.Никако као кловн, мариоонета, како  су га листом  клитонисти представљали и код нас.

док га и даље  ниподаштавају овдашњи жути медијски  најамници  . Поготво после  наставка Вашигтонске инцијативе око Косова.  Трамп  се у, наметнутој , борби против наслеђене администрације, па Пентагона и обавештајних служби, доказује као тактички потпуно непревидив, маштовит  стратег. И то оне „ средње „ Америке  која би да   очува државу  очева устава од 1878 Џордџа Вашитона и Томаса Џеферсона .Те да се тако  САД  „врате себи“ „ .Пре свега  федералном устројству у изворном облику. А оно је драстично нарушено, већ дуже време, булдожером „ обојене револуције“ против Трампа која се води чак  и током пошасти короне  И то  не само протестима  руље разбијача већ и потпуним  отказивањем  послушности председнику готово свих  гувренера демократа. Који тако посредно подстичу  на дивљање  твитер техником напаљених инстант  левичаре из окриља  демократа..Подсетимо да је сличним путем планираног  распада по шавовима  пошла и СФРЈ  после усвајања у суштни конфедералног устава 1974. Писаног по истој матрици закулисе интересних лобија накрупнијег капитала  којима  је  насилна  демонтажа  СФРЈ био  експериментална реторта за глобалистички пројект..А потом  је 5 октобар, преходно  изнуђен санкцијама и агресијом  обилато   финасиран  од  ове групације која сада руши легалног председника САД .  Био је то  само дериват  стратегије неоколонијлизма  у коме се већ две деценије  копрца  Србија. Том прјекту су  су се  најбрже  и најгорљивије прикључили  чланови и њихова деца  Титове троцкистичке номеклатуре.

Ови капои сорошозма  данас су својим  ТВ и штампаним медијима нагјрлатији противници недавног  заокрета спољне политике која је рада  да се Маршаловим планом САД  за Балкан , у оквиру некакве економске уније,  слободне зоне,  подигну мостови  међусобног поверења  и сарадње на Балкану.Да дође тако, после година  јалове бриселске дипломатије , крајње  негативног скора за Београд, ,  до  успостављања поверења  које су  својевремено агресијом   докрајчили томахавци Клинтнових.

Бивши  порт парол Трампа, Дарен Бити, тврди да  се „против председника  од стране обавештајних служби , оданих пучистима,  води против Трампа „ иста врста операција подстицања масовних побуна каквима су скидани са власти  неолибералима непожењни лидери у источној Еероп и  Африци „,. А да је  „на челу  тих операција  бивши  „крањ етике“  у режиму Обаме,Норман Ајзен. Наводно,  његов  већ спреман тим од 18о пробраних адвоката  ће злоупотребити  надлежности за пребројавање гласова поштом да би оспорио и резулатате  избора  у корист  Трампа  Али,  и  да „ покушати да  одложи  за после избора  избор једног од  судија  Вреховнох суда“, највећег   аутритета у САД, што је Трамп ефиксно  онемоћучио .  .Добио   је   тако  новим  наименовањем новог , бесумње појачање републикацима  на месту    преминуле  86 годишње  Рут Гизнберг „ „најутацајније жене у Америци боркинје за женска права. “

Трамп је непожељан  јастребвима нарочито  онима  који су се обрушила и на Србију  1999 И зато .нијуе случајно да је Хаг  до кога је очито допро коначно почео суђеље прпаднцима  УЧК  убицама  куририма  Прентагона Управо њих  је Председник смело недавно критиковао  због досадашње политике  ланчаниох агресија и масовне прозводње оружја. Он би  искључиво да преговара а да притом и тргује. Никако да непрекидно ратује у  самопрглашеној   улози  САД  као светског полицајца.

Чак у  у околностим пошасти короне, која је готово самлела успехе његовог почетног  привредног бума , Трамп  чврсто верује да ће  освојити други мандат И несмањеном жестином  одупире се агресији  клинтонизма.

Свих оних  који  са  заједничким  „генералштабом“ у глобалоистчкој „ мочвари „ .  обилато  подмазују машинерију  анитрмповског предизборног  хаоса и то претежно  соршевим капиталом. Али тренутно  и гурају  „ружичасту револуцију“ у Белорусији не би ли  Трампа увукли у кофликт са Путном.Неуспешно .Ту је Лукашенко тек споредни лик.

 

Удар на недодиљиве

 

Трамп у целој тој папазјанији  не крије своју амбције да  намерава да поруши или макар суштински промени све међународне институције  глобалиста .Да демонтира  све књучне полуге моћи светске владе у сенци.И то редом.  Од  Светске трговинске оргнизације, до оне здравствене, па и  изврши реформу НАТО и од агресивног освајачког врати  га  на првобитну позицију одбрамбеног пакта.А драстично смањи финансирање  његовог европског крила .

А баш  су ту улогу алтанског савеза  као освајачког мача од Балкана па до Блиског истока , крајем прошолог и почетком овог  века,  глобалисти, клитонисти и обаманисти, претворили у инструмент агресија .

Његов против кандидат , престарели, сенилни Бајден, тек  je у недостатку бољег  решења, прилепљен је   као заштни знак кампање демократа .Сви они оличавају  ону Амерку  крупног капитала  која се још1922 организовала око идеје окретања фашизму   наводно Њ у борби против долазећег комуниизма“  .

То је  била  Америка  првилегованих,  Морганвих банкара, Форда, Волстрита, Варбурга  и Пентагона , која је финасирала Хитлера.Планирала  је, пре тога,  током Њу дила 1933, по сведочењу генерала Бредлија,   „државни удар и смакнуће Рузвелта“.  По свим индицијама дошла главе Кенедију, а настоји, тврде  поједини амерички медји, да се свим средсвима реши Трампа. У сваком случају до сада је вешто скривано да су њихови иделошки преци   били  кључни  финансијери    нациста у  „дрнгу нах остен“ , па преузели , после пораза Немачке  хиљада нациста . Запослили  их од  од ЦИЕ до ракетних полигона. И  поставили за  планери овакве Немачке ЕУ . против које је Трамп .

Тај нови  неолиберални фашизам  огрнут плаштом „инревенционистичког  хуманизма“  непомирљиво је супротстављен  повратку суверености, идеји водиљи Трампа која у земљама бившег  Варшавског пакта , прикључених  ЕУ,  стиче све више присталица. И следбеника.

Та фашизоидна матрица господарења светом из  средишта „ мочваре „, коју би Трамп да „исуши „, невиђена  по бахатости,  иде чак  до подстрекивања грађанског  рата Па и до  распада америчке државе. Не би ли била заустављена идеологија  повратака суверености и одбране  домаће производње у њиховом вакту  исељена  у рај  јефтине радне снаге, у Азију.  А врхунски цинизам  њиховог  имиџа   да им је  кобајаги црно најважније у домену људских права  је  да су  управо они потомци   бивших власника робова у Америци  .Конфедералисти који су довели до  крвавог сукоба између  севера и југа .Али, време хегемонизма једне супер силе  у улози светског полицајца , прошло је успоном Кине и Русије , па Индије . То је Трамп схватио на време и  у  правилној процени нових односа снага  је основна   вредност његове  преговарачке   политике , која је  од недавно  ојачала мир и на Блиском истоку а охбтарује  какао наговештава   и демонтажу балканског бурета барута.

 

.

Драган Милосављевић

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here