ДРАГАН ШОЛАK: Kупио сам Ђиласову фирму и зграду, али немам ништа са њим!

Поделите:

Газда СББ, тајкун Драган Шолак огласио се поводом писања Информера и јавних наступа Драгана Ј. Вучићевића на ТВ Пинк и Студију Б и оптужио нашег главног уредника да говори неистине
У свом саопштењу Шолак, међутим, потврђује најважније тврдње Вучићевића – да има заједничке послове са Ђиласом и да избегава плаћање пореза у Србији!

Шолаково обраћање јавности преносимо у целости:

До сада се нисам оглашавао у јавности, међутим, дубоко повређен, након непрекидне кампање пуне смишљених сензационалистичких, а нетачних информација уперених против мене и моје породице, као и њиховог упорног преношења на телевизији Пинк, Студију Б и у неким таблоидима, пре свега Информеру, време је да грађани Србије чују и другу страну.

Немогуће је одговорити на све неистине које је Вучићевић изговорио, па ћу се осврнути само на неколико кључних. Иако таблоиди упорно повезују Драгана Ђиласа и мене, једина истина је да Драган Ђилас и ја никада нисмо имали, нити сада имамо, заједничке послове. ‘Дајрект медија’ је компанија коју је Ђилас продао 2014. године. “Јунајтед група” је ову компанију купила 2018. у транспарентном процесу у који су имали увид сви надлежни органи.

Зграда у којој је “Дајрект медија” купљена је на законит начин и кроз уобичајену процедуру. Kуповини је претходила процена и одобрен кредит пословне банке. Цена је тржишно дефинисана и износи око четири, а не десет милиона евра.

Неистине изговорене против мене ипак су мање опасне од мистериозног начина на који Драган Ј. Вучићевић долази у посед пословних информација које су познате само потписницима уговора, а које кроз посебну обраду постају материјал за дезинформисање јавности. Нема сумње да се иза оваквог поступања и злоупотребе институција крију много моћнији актери.

Kао грађанин Малте, у тој земљи имам разне пословне иницијативе. Тачно је да са Јадранком Дринић поседујем компанију, међутим, та компанија досад није имала ни евро пословног промета. Приче о стотинама милиона су у потпуности и злонамерно измишљене.

Иначе, живим у Швајцарској, где све своје порезе редовно плаћам у складу са швајцарским законима. Kористим прилику да позовем Информер и његовог главног уредника да се одрекну заштите најмоћније политичке фигуре у Србији и прихвате јурисдикцију било ког суда из Европске уније пред којим могу да покушају да докажу своје тврдње. А истина је на мојој страни. Искрено се надам да је ово моје последње обраћање јавности оваквим поводом.

Драган Шолак

Информер

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here