Драгомир Анђелковић: Срби у Црној Гори су као Јевреји у нацистичкој Немачкој

Поделите:

Срби у Црној Гори скоро да не могу да раде у државној служби. Грубо им се ограничава право на употребу свог језика и ћириличног писма. У образовним институцијама Црне Горе Срби и српско наслеђе готово да се третирају као Јевреји у нацистичкој Немачкој.

Све то представља најгрубљи вид дискриминације, односно кршења модерних европских стандарда. И да ли због тога у Србији протестују разни борци за људска права или њихове НВО колеге које кажу да се наводно боре против корупције и криминала? Напротив.

Док све то игноришу хистерично нападају Видовдан и његове сараднике, који су први у Србији отворено проговорили о идентитетском геноциду који се врши над Србима у Црној Гори. То најбоље говори ко су и за кога дотични раде!

Драгомир Анђелковић

Поделите:

20 Коментари

 1. Zašto Serblji ne mogu propasti, iako je cijeli svet protiv njih, odgovor je jednoznačan. Zbog svojih branioca, realpatriotskih boraca bez mane i straha, nacionalno odgovornog državnog rukovodstva na čelu sa Mesijom KaliNerom, na jednoj strani i realpatrotskih analitičara, na čelu sa autorom, na drugoj strani.
  Jedini problem je majčica priroda, koja je uzela u proceduru Nebeski narod, ali verujem da će serpski branitelji i ovu prevesti žednu preko vode, kao i svoje dvonožne papkare.

 2. Kakva je to Srbenda bio kad je krenuo da oslobadja Dubrovnik. Poplavile mu srpske grudi od busanja. A danas progoni Srbe, dobro da nije napravio logore, novi Goli Otok.
  Da nije on neka familija milovanu djilasu, poznatom izumitelju montenegrinske nacije i pasjih grobalja. Slavni jamar, koji je potpisao partizansku naredbu da se zatru Vasojevici, i deca i zene i starci, a pred smrt cvilio da ga sahrane kao Srbina sa krstom iznad glave. Tako ce i veliki milo.
  A kad bi sutra ponovo dosao sultan Murat da vlada Srbima, Milo bi se prvi poturcio, a ako treba i sunitio. Prava junacina!

 3. Срби не могу пропасти јер су, упорним вежбама за одбрану, способни да преживе и у најтежим условима. За то хвала усташама маскираним у Србе као што су ти, који нам свакодневно пружају изазов да вежбамо борбу за очување основних елемената српства. Поздрав Анте Турајлићу

 4. Коста, Ти тако ми Бога лапрдаш, однбосно баљузгаш. Знаш ли Ти, јадниче, да је Никола са породицом из Хрватске протјеран и нашао спас у Словачкој. Ако имаш имало образа јавно затражи опрост од Николе Турајлића.

 5. Господо, објавите мој осврт на фашистичку изјаву Анђелковића. Садажња власт је мало дијете при вашој цензури.

 6. Црногорски сероњићу, пардон Сератлићу, сада се види да си обичан Милољубац кога Ђуко Лажни није хтео да узме у службу, па си се неко време претварао да си Србин у нади да ћеш се овде овајдити. Али када него дирне зеленашко лоповско гнездо, душа те твоја Монтенегринска ипак заболи. Криминалац Мило и Секула Дрљевић су ти у дубини душе, само си фрустриран јер те твоји Ђетићи као пропалог јуловског дипомату нису узели у службу. Јесу и они титоисти али Миру нису волели, па си остао јадан без синекуре. Па онда у бесу несрећо мало лајеш српски, али када загусти и ипак проговориш монтенегрински. Ваљда си до сада научио и своју нову азбуку па можеш тако и да пишеш.

 7. Ne volim lične diskreditacije pa ne ulazim u ono što je o gospodinu koji se buni zbog teksta Anđelkovića rečeno u ličnom i karijernom smislu. O tome ništa ne znam i nije bitno. Ono što je bitno jeste da gospodin i ne krije da ga vređa što se kritikuje totalitarni režim Đukanovića koji progoni Srbe dok ga ne revoltira što je naš narod u Crnoj Gori izložen onome što se na Vidovanu ispravno zove identitetski genocid. Svakog normalnog i moralnog Srbina to jako boli, kao što svagog zelenaški opredeljenog Crnogorca pogodi kada se to kritikuje jer se buđenjem javnosti Srbije mobiliše energija za pomoć progonjenim Srbima i samim time onemogućavanje daljet toka planiranog genocida. Gospodin koji se potpisuje kao Kolja S. je crnogorski zelenaš to je evidento, ali mi je drago što se u Srbiji i takvima daje sloboda izražavanja. To pokazuje koliko je ovo demokratska zemlja.

 8. Можете сви да пљујете по мени, када Анђелковић не дозвољава објављивање мог осврта. Не чудим се овим великим мушкарчинама, маћосима, изненадила ме је једна Весна која нема појма да ја нисам зеленеш, ја сам испод хгоровиотог Дурмитора, то је Стара Херцеговина и ми смо Срби одпантивијека. Трагично је што Видовдан неће да објави моју осврт, тако да стичете погрешан утзисак да сам ја зеленаш, Дукљанин и тсл. Нисте недавно читали мој текст управо о језику под насловом “Тако је почело”. Ја сам написао да се не могу правити таква поређења, јер је наслов Анђелковићев фашиустички. Каво поређење са нацистима, да ли сте ви господо при чистој свијести. Ја од 1990. не говорим са Милом и многим Дукљанима. Написао сам десетине текстова о стању у црној Црној Гори, Видовдан их је објављивао. Ван памети је упоређивати Србе у Црној Гори са Јеврејима у дома фашизма и Хитлера. То је била моја порука, а не свртавање са Милом и дукљанимја. Ми Дурмиторци немамо са њима ниша генетски.

 9. О чему се ради брате Миловане (Б) и брате Бранко (Р). Што ме цензуришете. Ако штитите Анђелковића, зашто штитите некаквог лудог Равногорца, који ме вријеђа. Зашто сте пустили његово лапрдање.

 10. Равногорац,
  Неће да пусте мој осврт на твоје увреде и лапрдање. Настави да вријеђаш и лажеш. Објави пуно имне и презиме, биједниче, кукавицо, Ти Равногорац, не вријеђај Равногорце

 11. Дукљанине, што си се толико узрујао? Јесте да је мало гадно, али има и горих ствари од тога да се буде Милољубац. Замисли да си још и педер. Е, мало те критиковах, а ти одма заплака. Мој Серо, докона си ти баба која има времена на претек па вежба моненегрински пишући којешта.

 12. Nemojte od ove ozbiljne temu, svi vi koji u tome učestvujete, da pravite sprdačinu. Nebitno je ko je Sero, Ravnogorac itd. Možda su vama vaše sujete najbitnije, ali njima prljate ono što je ovde esencija. To je da se srpski narod u Crnoj Gori suočava sa sistematskim državnim pritiscima sa ciljem da bude zbrisan. To je tema odličnog komentara i važno je da srpska javnsot shvati njegov smisao i implikacije daljeg ignorisanja progona Srba u CG.

 13. Мило се угледао на Вучића и све ради да би били на истом нивоу.
  Мило призна независно Косово, Мило не признаје србе ни у Србији. Исти је као Вучић који ће признати независно Косово и не признаје србе у Србији, посебно србе са Косова и Метохије.
  И Мило и Вучић са Тачијем су бивши срби, срби из корена, па нам се свете због превременог преумљења. Бог ће да вас казни цвету црногорског усташтва.

 14. Zasto Seratlic uvek brani Mila i njegov fasisticki rezim koji je najgora antisrpska diktatura

  Proklet bio Milo ti i tvoji sedam kolena posle tebe i svi oni koji te podrzavaju u antisrpskoj i antipravoslavnoj histeriji

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here