Драгослав Бокан: Такозвани “Јавни сервис Србије” опет на путу самопорицања и кукавичлука!

Поделите:

ТАКОЗВАНИ И САМОЗВАНИ “ЈАВНИ СЕРВИС СРБИЈЕ” ОПЕТ НА ПУТУ САМОПОРИЦАЊА И КУКАВИЧЛУКА

Зашто би неко плаћао медијску ГеГе фирму која нескривено заступа интересе српских непријатеља и бежи од сваке могућности заступања наше стране?
И како је могуће да и даље опстаје ова доказано бездушна и равнодушна екипа доказаних политиканата и техноменаџера (на нивоу обичних трговачких путника, што раде по принципу “дај шта даш” и ”ко да више”).
Све то уз неизбежно питање: “Ко стоји иза оваквих поступака и наредби, а насупрот несумњивом интересу огромне већине нашег народа?” И каква то “невидљива рука”” управља представником и делегатом наше обавезне ТВ претплате, све тобоже “у наше име”, а, у ствари, за свој (и ко зна још чији) рачун?

Повод за овакав мој коментар је више него актуелан и тиче се оне бесправне наредбе о забрани уласка неколико познатих црногорских (српски опредељених) песника и интелектуалаца у Црну Гору.

Не само што ова прескупа и неуспела имитација “јавног сервиса” (звана “РТС”) не брани угрожена људска права наших измалтретираних држављана на граници са до скоро братском земљом, већ директно ЗАБРАЊУЈЕ чак и причу о томе! Упркос томе што су на ову бахату забрану критички реаговали скоро сви на српској политичкој сцени: од председника државе па до екстремне опозиције режима), дословно сви осим Чеде & Чанка (и њима сличних апатрида и другосрбијаских мрзитеља свега српског и патриотског).
Али ни то не спречава самопроглашене управљаче свих информативих програма РТС-а да раде по свом и цензорски прескачу све што се тиче Србије и интереса српског народа.

Доктор правних наука и професор Универзитета, доказани српски родољуб и писац низа важних стручних студија, Дејан Мировић (родом из Црне Горе) је јуче добио позив једне од најгледанијих емисија на РТС-у да уживо каже нешто поводом одбијања црногорских граничних службеника да га пусте у посети мајци и родном дому.
О томе је Мировић већ говорио по другим овдашњим медијима, али не и на државној телевизији.

И, нимало неочекивано, водитељка која га је позвала да гостује на РТС-у, да би недуго потом морала да се понизи и сва посрамљена ОТКАЖЕ СВОЈ ПОЗИВ.
Њени шефови су јој то ЗАБРАНИЛИ – “у име свих нас” преко којих добијају плату и све оне привилегије, а против воље истих тих грађана Србије – понашајући се као титоистички инквизитори и као да је наша телевизија – њихова лична прћија (с којом могу да раде шта год желе).

И тако гледаоци РТС-а не добише шансу да буду правовремено и истинито информисани, без обзира на сва она маркетиншка заклињања (и пар лукавих изузетака из одвратног самопоричућег и антисрпског тренда којим, нама у инат, дрско “терају своје”).
Црне листе и безобразна самовоља шефова ове институције за “прање мозга” и преобликовање народне свести и даље трају, са магарећом упорношћу и нечувеном бестидношћу групице политичких комесара разбацаних по најмекшим фотељама телевизијског “кокпита”.
Притом, они не заступају ни објективне и неутралне, али ни режимске или опозиционе интересе (ове или оне групе грађана-гласача), већ слугерањски и удворички прате неки само њима и “ко-зна-коме” познат и унапред одређен пут. Пут који нас води у самоуништење и тотално одустајање од свега оног у шта су веровали српски ратници чије подвиге славимо и прослављамо на тој истој телевизији.
Славећи њих, одавно и безбедно мртве, истовремено се РТС-овске газде лицемерно одричу идеала за које су гинули и борили се ти исти романтични српски јунаци са Цера и Кајмакчалана.

Сећамо се сигурно и оне ужасне епизоде из сасвим недавних времена кад исти ти шефови РТС-а нису дозволили приказивање сопственог документарног филма о усташко-немачком НДХ логору на Сајмишту и ПРАВОЈ ИСТИНИ О ЊЕМУ (што би било на српску корист, али и у прилог пуне истине пред још увек спорним интерпретацијама ратних дешавања) и многих других сличних ситуација.

И ја сам раније (у време Тијанића и у годинама пре и после тога) пролазио кроз сличне ситуације “напрасно отказаних” гостовања на РТС-у, али је ово сада са др Дејаном Мировићем превршило сваку меру.
Зато што је у питању директно медијско подржавање (и то У ИМЕ СВИХ НАС) заиста непојамног државног безакоња у Црној Гори – а на рачун наших сународника и против свих оних којима је, стицајем судбинских околности, завичај данас са друге стране државне границе (на НАТО страни).

Не знам само ко стварно држи за воланом ове слепе шофере нашег медијског аутобуса и да ли ћемо завршити у историјском амбису захваљујући њима. Они су застрашујући доказ да нам се могу догађати још много горе ствари него оне што смо их проживели.

Докле ће бити овако, не знам.
Али знам да ћу се и овог пута борити свим расположивим средствима у српску корист, на страни истине, обавештавајући све оне које то занима ШТА СЕ СТВАРНО ДЕШАВА тамо где то никако не би смело!

Dragoslav Bokan
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here