Дражић: Протести као нека дуга веза, ушли у колотечину, отаљавамо још мало

Поделите:

Један од уредника портала Њуз Нет Марко Дражић оценио је у Новом дану да су протести “као нека дуга веза”. “Ти протести, шетње, све што се дешава, као нека дуга веза, ушла већ у неку колотечину, шетате се, држите за руке, али није то то, не видиш себе са том особом, али хајде да отаљавамо још неко време док се не појави нешто боље…”, каже.

Kоментаришући јучерашњу параду у Нишу, Дражић каже да “желимо заиста да верујемо како и САД није свеједно и региону”.

“Мени је смешно да се то постави као неки музички фестивал. Некако ми је тужно и поражавајуће схватити да у земљи има много људи који гледају те параде, као што млади гледају фестивале, да људи и даље воле да гледају те параде и причају о оружју”, каже он.

Kако каже, рачуна се да ће људи неку слику о стању у Војсци да стекну парадама и серијама.

Дан победе се обележава 9. маја, а парада поводом Дана победе у Нишу је одржана 10.

“Та тенденција померања тих прослава постоји већ неко време. Kод нас ти празници почињу да се третирају као Ускрс, није зацртан датум, али знамо које је доба године, па ћемо који дан горе доле”, каже он.

Kако каже, не зна колико је акценат био на антифашизму, колико је на јачини Војске.

“Жалосно је што се самопоуздање нације пумпа кроз овакве ствари”, каже он.

Говорећи о протестима “Један од пет милиона”, као и о формирању “Слободне зоне”, Дражић каже да је то све “као нека дуга веза”.

“Ти протести, те шетње, све што се дешава, то је као нека дуга веза, ушла већ у неку колотечину, шетате се, држите за руке, али није то то, не видиш себе са том особом, али хајде да отаљавамо још неко време док се не појави нешто боље…”, каже Дражић.

Kоментаришући бојкот избора, каже да му то личи на бежање са часа у школи.

“Тај бојкот избора је као кад се у школи договорите да побегнете са часа. Ако сви побегнете, неће бити неких последица, али увек се ту нађе неколико штребера који остану на часу. Тако је и са бојкотом, кад би опозиција била јединствена, било би другачије, а вероватно ће бити штребера попут Чеде, Чанка, Шапића… А биће и неких фантомских листа које се појаве само на изборима”, оцењује Дражић.

Дражић сматра да “власт брине опозиција”.

“Можда их и не брине толико, колико покушавају да затру све у самом почетку. Ако би неко са стране гледао шта ради власт, рекао би да је ситуација таква да одлучује један глас”, каже Марко Дражић.

N1

Поделите:

2 Коментари

  1. Формирање “слободне зоне”? Режисери иза завесе примењују стару концепцију, и опет бојкот, и опет шакетина: http://2.bp.blogspot.com/–YAkkq824oM/ThNB-tsIE-I/AAAAAAAABfg/7-PQsNyYMDw/s1600/pesnica+veca.jpg и http://forum-ukraina.net/proxy.php?image=https%3A%2F%2Fpbs.twimg.com%2Fmedia%2FB5oBAsSCIAEs5cf.jpg%3Alarge&hash=90b8d99fbc3468aa8735dc7f66c26a6b

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here