Дрецун: Приштина рак рана Европе и база за албанску мафију

Поделите:

Територија КиМ је од доласка међународне заједнице претворена у црну рупу Европе и највеће легло организованог криминала, што је проблем како за регион тако и за Европу, сматра Милован Дрецун. Евентуалним уласком у Интерпол Приштина би једино добила пречицу да подиже потернице и да их ставља на снагу директно, а не преко Унмика, истиче председник скупштинског одбора за КиМ.

Покушај уласка Косова у Интерпол је компензација за застој до кога је дошло на путу стицања пуног међународног субјективитета самопроглашене државе, рекао је за РТС председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун.

“Нама је неприхватљиво да самопроглашена држава буде чланица Интерпола. Евентуалним уласком у Интерпол би једино добили пречицу да подижу потернице и да их стављају на снагу директно, а не преко Унмика”, навео је Дрецун.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а рекао је да је до пуног застоја на путу стицања међународног субјективитета Косова дошло упркос снажном притиску међународних спонзора.

“Изгледа да су одустали од покушаја да ове године поново пробају да уђу у Унеско, што показује да систем УН не могу да пробију тако лако уз сву подршку и притисак САД и других западних држава на чланице Унеска. Тако да имамо пуни застој на том путу стицања пуног међународног капацитета самопроглашене државе и покушаће тај недостатак да компензују преко евентуалног чланства у Интерполу”, навео је Дрецун.

Истиче да је Косово дошло у пат позицију, с обзиром да не могу да напредују даље ка том циљу и да је јасно да је реч о рак рани Европе и база за албанску мафију.

Према његовим речима, територија КиМ је од доласка међународне заједнице претворена у црну рупу Европе и највеће легло организованог криминала, што је проблем како за регион тако и за Европу.

Дрецун истиче да “глобализована албанска мафија шири своје пипке” и да је неопходно да се ојача борба против криминала и да сада “вође организованих криминалних група попут Фатмира Љимаја, Сулејмана Селимија и Рамуша Харадинаја желе да буду на најистакнутијим политичким фуникцијама”.

РТС, Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here