Drecun: Priština rak rana Evrope i baza za albansku mafiju

Podelite:

Teritorija KiM je od dolaska međunarodne zajednice pretvorena u crnu rupu Evrope i najveće leglo organizovanog kriminala, što je problem kako za region tako i za Evropu, smatra Milovan Drecun. Eventualnim ulaskom u Interpol Priština bi jedino dobila prečicu da podiže poternice i da ih stavlja na snagu direktno, a ne preko Unmika, ističe predsednik skupštinskog odbora za KiM.

Pokušaj ulaska Kosova u Interpol je kompenzacija za zastoj do koga je došlo na putu sticanja punog međunarodnog subjektiviteta samoproglašene države, rekao je za RTS predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun.

“Nama je neprihvatljivo da samoproglašena država bude članica Interpola. Eventualnim ulaskom u Interpol bi jedino dobili prečicu da podižu poternice i da ih stavljaju na snagu direktno, a ne preko Unmika”, naveo je Drecun.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a rekao je da je do punog zastoja na putu sticanja međunarodnog subjektiviteta Kosova došlo uprkos snažnom pritisku međunarodnih sponzora.

“Izgleda da su odustali od pokušaja da ove godine ponovo probaju da uđu u Unesko, što pokazuje da sistem UN ne mogu da probiju tako lako uz svu podršku i pritisak SAD i drugih zapadnih država na članice Uneska. Tako da imamo puni zastoj na tom putu sticanja punog međunarodnog kapaciteta samoproglašene države i pokušaće taj nedostatak da kompenzuju preko eventualnog članstva u Interpolu”, naveo je Drecun.

Ističe da je Kosovo došlo u pat poziciju, s obzirom da ne mogu da napreduju dalje ka tom cilju i da je jasno da je reč o rak rani Evrope i baza za albansku mafiju.

Prema njegovim rečima, teritorija KiM je od dolaska međunarodne zajednice pretvorena u crnu rupu Evrope i najveće leglo organizovanog kriminala, što je problem kako za region tako i za Evropu.

Drecun ističe da “globalizovana albanska mafija širi svoje pipke” i da je neophodno da se ojača borba protiv kriminala i da sada “vođe organizovanih kriminalnih grupa poput Fatmira Ljimaja, Sulejmana Selimija i Ramuša Haradinaja žele da budu na najistaknutijim političkim funikcijama”.

RTS, Tanjug

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here