Дрецун: “Шпијуни су у америчким компанијама, а не у Центру”

Поделите:

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун рекао је за “Спутњик” да је импресиониран Српско-руским хуманитарним центром у Нишу.

Он је то изјавио после навода америчких званичника да се у тој институцији налазе руски шпијуни.

“Иако није био у том центру, и амбасадор САД Кајл Скот у Београду је рекао да дели забринутост да то не буде шпијунски центар и да је то првенствено проблем Србије и њених грађана. Био сам у центру и импресиониран сам како је постављен, какву опрему има. Можда би амерички амбасадор требало да потражи шпијуне негде на другом месту, у неким западним компанијама које су такође присутне у Нишу. Свашта се говоркало ових година да се у неким компанијама налазе управо агенти ЦИА који те фирме користе као маску. Није спорно да поготово велике силе имају шпијуне, али овде је у питању покушај потпуног елиминисања било каквог руског утицаја и присуства у Србији”, рекао је Дрецун.

Упитан “шта је мање зло за Србију” – да на позицији косовског премијера буду Рамуш Харадинај или Аљбин Курти, каже да то може да буде проблем за цео српски народ.

“Прво морамо да видимо ко ће формирати извршну власт у нашој јужној покрајини. Сви они могу једни са другима, само су празне приче за децу да не могу. Ко је могао да верује да ће Тачи и Харадинај да иду у коалицију? Нетрпељивост је међу њима евидентна, Харадинај је причао да ће да се освети Тачију, јер га је два пута спаковао у Хаг. Сазнао сам је игра притварања Харадинаја у Француској заправо била игра Тачија и Кадрија Весељија који има блиске везе са структурама у француским безбедносним службама да би се Харадинају подигао рејтинг и да би по његовом повратку била формирана коалиција терористичких команданата и да им то буде најбоља одбрана од оптужница специјализованог тужилаштва. Не би могли сви из државног врха да се нађу на оптужницама, што би и само специјално тужилаштво довело у деликатну позицију, али на срећу тај план им није прошао. Када је реч о српском народу, ми немамо охрабрујуће сигнале чак ни од коалиције око Демократског савеза Косова, која би требало да буде политички рационалнија”, додао је Дрецун.

Спутњик

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here