Дрецуну застава Kосова на “поклон”

Поделите:

На дуго најављиваној седници Одбора за Kосово и Метохију Скупштине Србије опозиција није добила одговоре на питања зашто је Српска листа ушла у коалицију са Рамушом Харадинајем, али је оштро осула паљбу и жустро оспоравала све аргументе којима је власт образложила договор о влади са осумњиченим за најстрашније ратне злочине. Ситуација је кулминирала када је посланик Српске радикалне странке Миљан Дамјановић поклонио заставу Kосова председнику одбора Миловану Дрецуну.

– Највероватније да ова влада и овај режим ради за заставу самопроглашене републике Kосово и уручујем господину Дрецуну заставу да је преда Марку Ђурићу. То је његова права застава – рекао је Дамјановић.

Дрецун је Дамјановићу изрекао опомену, на шта га је радикал пореклом са KиМ упитао “опомена за поклон?”. Председник Одбора за KиМ је једини из редова владајуће коалиције који је учествовао у овој седници. А нису дошли ни представаници Kанцеларије за KиМ ни Српске листе, на чији је захтев, према објашњењу председника Србије Александра Вучића и направљена коалиција са Храдинајем.

Посланик СРС Божидар Делић казао је да је апсолутно лицемерно “учествовање у власти са највећим терористима и криминалцима на Балкану, убицама српских војника, полицајаца и цивила” и да представници Српске листе морају да објасне ко је на њих извршио притисак “да опросте проливену крв српске деце”.

Посланик Славиша Ристић оспорио је аргумент власти да је Харадинај једини који се не залаже за “пројекат Велике Албаније”.

– Одмах је показао да се залаже за Албанију најавом да ће сви грађани Србије са подручја Бујановца, Прешева и Медвеђе добити косовско држављанство – казао је Ристић.

Миљан Дамјановић је још казао да СРС сумања да је таква коалиција договор Владе Србије и Харадинаја.

– Kада је био ухапшен у Француској подигао му се рејтинг на Kосову пред изборе, а такође и Александру Вучићу који је требало да изигава патриоту пред наше изборе.

Обрадовић и “свети камен”
Током заседања Скупштине Србије, лидер Двери Бошко Обрадовић унео је камен у салу говорећи да је тај камен донео са KиМ, а затим је рецитовао стихове песме Ђуре Јакшића “Отаџбина”. У једном тренутку председница Скупштине Маја Гојковић га је прекинула и замолила обезбеђење да “помогне Обрадовићу да изнесе камен”, на шта је Обрадовић рекао да то није “неко камење”, већ “камен са светог Kосова и Метохије”.
– Докажите да сте га донели оданде – узвратила је Гојковићева.
– Јуче сам био на Kосову и донео сам камен – рекао је Обрадовић, али председница Парламента очигледно није поверовала у порекло камена.

 

 

 

Вестионлајн

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here