ДРОПШИПИНГ? За сада се 1.000 Срба бави овим послом: Радите од куће, немате газду, а месечна зарада је неколико просечних српских плата

Поделите:

Ако желите да се упустите у воде онлајн трговања, али немате пословни постор за лагеровање робе, решење је дропшипинг. Овим послом у Србији се, према незваничним проценама, бави око 1.000 људи, а најбољи међу њима зарађују и до десетак хиљада евра месечно.

Дропшипер Милош Васић објашњава да дропшипери имају своје онлајн шопове, купце из целог света, али немају никакав додир са робом коју продају.

– Дропшипинг се у највећој мери ослања на добар маркетинг. За почетнике је важно то што овај начин пословања не носи са собом велике ризике и не изискује велика улагања за започињање посла – каже он.

Улагања нису велика, а зависе од много фактора. Искуства дропшипера показују да је оптимална цифра за постизање резултата улагање од бар 1.000 долара у рекламе.

Најважније је пронаћи неки популарни производ или групу производа и отворити сајт на енглеском језику на некој од постојећих платформи.

– Наше је да производе изрекламирамо на Фејсбуку, а тек када га неко поручи од нас, ми га наручујемо од добављача из Kине који га потом шаље нашем купцу.

Позитивна страна је то што производ можемо да маржирамо и до 400 одсто у односу на цену са Алиекспреса или сличних онлајн продавница – каже он и напомиње да већина оваквх продаваца не наплаћује купцима поштарину.

На питање зашто би неко наручивао робу са Алиекспреса од нас по већим ценама, уместо да је узме од њих по нижим, Васић објашњава да постоји више разлога.

– Прво, многи и не знају да постоји Алиекспрес, колико год то нама чудно звучало. Али, није само то. Људи су лењи и неће да троше сате да би претражили овај сајт, па им је много лакше да им ви уместо њих издвојите неколико занимљивих стварчица – објашњава Васић.

Иако се многи одлуче само за једну групу производа, препорука стручњака је да на сајту ипак имају производе из више категорија. Kада виде шта најбоље пролази могу да сузе шоп.

 

Alo

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here