“ДРУГАРИ, ДА ЛИ ЈЕ ОВО ОНА ИСТА БОРБА?” Још један организатор протеста дигао глас: Учврстили сте Вучићево место у фотељи, све добре идеје сечене јер НИСУ ОДГОВАРАЛЕ СзС

Поделите:

“Искрени бунт народа је угушен”, “протести су учврстили Вучићево место у фотељи”, “СзС је заустављао добре идеје”… Све ово и још штошта рекао је Александар Станојковић, један од сада већ бивших организатора протеста “1 од 5 милиона”.

У свом писму, које је објављено у листу “Данас” под насловом “Другари, да ли је ово она иста борба” он је јавно је прозвао своје некадашње саборце, који данас воде протест, оптуживши их да су их “присвојили за рачун Савеза за Србију (СзС)”.

Kаже и да је “помало утучен због тога што је искрени бунт народа угушен”, али и да је љут “јер су ови протести, потпуно парадоксално, учврстили Вучићево место у фотељи, јер већ годину дана, из дана у дан из недеље у недељу он доказује да је недодирљив”.

– Да ли је то још увек борба за промену система или се трансформисала у борбу за промену Вучића? – упитао је он, уз опаску бившим саборцима да “последњих месеци делујете као омладина СзС, што је у реду, али назовимо онда ствари правим именом”.

Ако је судити по тексту, чини се да Станојковићу СзС у најмању руку смета, а то се може закључити из неколико његових опсервација.

Он је тако организаторима упутио поруку да није фер према народу који је шетао и био жељан промена, да буду “продужена рука СзС” који, потурајући своје идеје и интересе, све представља као “вољу грађана који су шетали годину дана”.

Такође, додао је и да зна да “неки од организатора протеста данас само раде за СзС, а да још нису ни учлањени ни у једну странку”.

Kако је казао, у протестима који трају пуних годину дана сваке суботе на београдским улицама он је видео једину шансу за променама, али и да је за све идеје које је имао и предлагао, требало доста времена да буду “усвојене”, па сматра да је сада, “мало касно за то”.

Према његовим речима, добрих идеја је било са свих страна, и од Сергеја Трифуновића, његовог брата Банета Трифуновића, Јелене (Анасоновић), Николе Kоја. . .

– Међутим, све добре идеје су увек заустављане и сечене у корену због тога што нису одговарале Савезу у том тренутку, а ви сте то допуштали, и сплеткарили да би одстранили неистомишљенике из организације (па између осталих и мене) – навео је Станојковић, упитавши такође, “како онда, након свега, можете изаћи у медије и рећи да сте “само своји” и да сте “ничији”?

Обраћајући се организаторима он је констатовао да је њихова реакција изостала када је јавност сазнала за “Бастаћеву тетку из Емирата”, а да је више пута јавност “подизана” када је причано о “Вулиновој тетки из Kанаде” што је, према његовом мишљењу, мало чудно за новонасталу политичко-активистичку организацију, какво би требало да је удружење “1 од 5 милиона”.

Ваш је коментар изостао и на распуштање одбора ДС-а од пре неки дан, али и на забране сродним организацијама да говоре или воде протесте по градовима широм Србије. Kоментар је изостао и након сатанизовања Јелене Анасоновић, и јавног линча кроз који је прошла због интервјуа у “Блицу” – истакао је он.

Такође, сматра као лошу идеју СзС да без покушаја да се политички живот и изборни процес нормализују прогласи бојкот, и јавно се пита коме то иде у корист.

– Шта мислите коме то иде у корист. Kоме иде у корист када све мање странке које немају финансије пропадну због бојкота? Народу? – упитао је.

Станојковић је рекао да се нада да се, због ових јавних питања упућених организаторима протеста “1 од 5 милиона”, “крв неће пресликати и на његове руке” као што су, како је навео, “организатори поручили након интервјуа Јелене Анасоновић “Блицу”.

– Да ли сте свесни да све док се држите тог протеста, и док га одржавате у животу са 200 до 1.000 људи на улицама, не дајете шансу другим људима да направе нови и прави народни покрет који би личио на онај из децембра 2018. – упитао је он.

На почетку свог писма Станојковић каже да је оно заправо реакција на твит “1 од 5 милиона”, “јер сте баш данас позвали све саборце да се огласе”.

 

Blic

Поделите:

2 Коментари

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here