ДРУМСKА МАФИЈА ВРЕБА НА СРПСKИМ ПУТЕВИМА: Поставе замку како би изазвали несрећу, а онда ОЈАДЕ ЉУДЕ ЗА ПОПРАВKУ

Поделите:

Током прошлог викенда екипе АМСС су на деоницама путева Републике Србије пронашле опасне предмете који директно угрожавају животе возача и путника, а које, како кажу, намерно постављају поједине приватне шлеп службе ради стицања материјалне користи.

– Апелујемо на возаче да, уколико примете овакве објекте на коловозима или постану жртве преварних радњи, одмах обавесте Министарство унутрашњих послова или директно АМСС – наводи се у саопштењу.

Опасни предмети овога пута пронађени су на деоници Ражањ-Ниш, међутим, није реткост да се овакве ситуације дешавају и на другим деоницама широм наше земље. Суочен са истим проблемом у претходном периоду и ради заштите живота возача и угледа својих иностраних партнера, АМСС је покренуо кривичне поступке пред надлежним судовима против лица која су на територији Републике Србије изазивали кварове на аутомобилима и лажно се представљали као ова фирма или регионални партнери, на овај начин обмањујући домаће и стране држављане.

Генерални секретар АМСС Милан Николић изјавио је данас да ће такозвана “друмска мафија” покушати да искористи сезону летњих одмора и путовања и упозорио да се на путевима намерно подмећу предмети како би се изазвала несрећа.

Он је за телевизију Прва објаснио да се предмети постављају тако да би неко налетео, а затим се ти што су предмет поставили појављују “као неко ко решава проблем” и упозорио да таква лажна помоћ на путу затим возило и возача одвози у сервис како би наплатили стварне или фиктивне трошкове квара.

– То су различите методе, разрађене годинама. То су посипање уља, бушење хладњака на бензинским станицама и у зауставним тракама. Kористе се и металним предметима који би избушили пнеуматике, баве се и подизањем тзв. чешњева са надвожњака – рекао је он.

Према његовим речима, возачи који се крећу ауто-путем од 120 километара на сат не могу да реагују ни преко дана, а камоли ноћу када наиђу на такве препреке на путу, као и да возачима то не изгледа као превара и да су најчешће задовољни што су преживели и он и сапутници.

– Он ту изненадну помоћ доживи као срећу у несрећи, помоћ прихвати не слутећи да се ради о испланираном кривичном делу. Одовозе га у сервис где му пријављују разне кварове по енормним ценама – казао је Николић и додао да возачи схвате да је превара тек када чују за цену отклањања квара.

Kако каже, преваранти тада заузму други став и траже од 300 до 500 евра јер су обавили шлепање и дијагностику. Навео је да је реч о уиграној превари која се догађа годинама, али и у земљама региона и препоручио возачима да се, уколико се нађу у таквој ситуацији, обрате полицији или АМСС.

– Не само они који су у замци, него и они који примете да се нешто чудно дешава на ауто-путу нека позову АМСС – напоменуо је Николић и додао да су жртве више странци него грађани Србије, будући да се они лаксе снађу у таквим ситуацијама.

Kако би возачи били сигурни да ће добити адекватну помоћ на путу или проверили да ли је одређена шлеп служба овлашћени партнер АМСС-а, потребно је да контактирају оперативни центар на број 1987, где могу добити све неопходне информације и јасне инструкције о даљем поступању у складу са ситуацијом у којој се налазе.

Возачи овакве проблеме могу предупредити и пре кретања на пут учлањењем у АМСС, чиме се спречава могућност наведених манипулација. На овај начин овлашћена организација брине о вама на путу у Србији и у континенталној Европи и бесплатно организује помоћ на путу, шлеповање или поправку на лицу места како бисте одмах наставили своју руту. Услуге Ауто-мото савеза Србије доступне су свим возачима 24/7 свакога дана у години, а помоћ на путу стиже у најкраћем могућем року на било којој локацији у земљи.

ТВ Прва

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here