“Друштвене мреже најслободнији медиј у Србији”

Поделите:

Друштвене мреже су данас у Србији најслободнији медиј, изјавио је ФоНету активиста из Београда и један од учесника овогодишњих грађанских протеста Вук Велебит, јер у традиционалним медијима “имамо дезинформисање, а не информисање”.

Велебит сматра да феномен лажних вести није нов, али је сада распрострањенији, јер све већи број људи има приступ интернету, медијима, друштвеним мрежама.

Са друге стране, објашњава Велебит, управо захваљујући међима и доступности информација, лакше је утвдрити да ли су вести лажне или не.

Мислим да друштвене мреже у томе играју велику улогу, јер су оне данас у Србији најслободнији медиј, оценио је Велебит.

Имамо ситуацију да су многи медији затворени, имамо дезинформисање, а не информисање, указао је Велевит и нагласио да друштвене мреже играју значајну улогу да се дође до информација.

Велебит тврди и да су грађани који се информишу првенство преко телевизија са националним фреквенцијама или гледају јавни сервис у лошијој позицију од оних који имаају приступ и друштвеним мрежама.

Велики проблем је што у Србији само 50 одсто људи има приступ интернету и такав начин информсања ће их спутати да донесу прави избор, закључио је Велебит.

 

 

ФоНет

Поделите:

1 коментар

  1. Вук Велебит – јел то онај што је изјавио да “ко не чита Данас – нема шта да тражи на демонстрацијама”?

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here