DS осудио Дмитровића који је осудио србомржњу Кишјухаса

Поделите:

Градски одбор Демократске странке (ДС) у Новом Саду најоштрије је данас осудио шовинистички напад новинара Ратка Дмитровића на доцента Филозофског факултета у Новом Саду и колумнисту дневног листа “Данас” Алексеја Kишјухаса.

“Насртај Дмитровића путем друштвене мреже Твитер, у којем је познатог новосадског социолога и универзитетског предавача назвао психопатом, усташоидом, србофом и другим погрдним изразима, представља очигледан случај говора мржње у јавном простору због којег би морале да реагују и судске власти које су дужне да покрену законом предвиђен поступак против Дмитровића”, навео је ДС у саопштењу за јавност.

Демократе су оцениле да је Kишјухас постао мета увреда и напада због својих ставова изнетих у јавности на које као интелектуалац и пуноправни грађанин ове земље има апсолутно право, а који очигледно не одговарају владајућем режиму и његовим присталицама.

“Нажалост, Дмитровићев шовинистички наратив у обрачуну са Kишјухасом је постао доминантан у данашњој Србији у којој је режим Александра Вучића ослободио своје следбенике и абоненте сваке одговорности за учињена дела и јавно изговорене речи. Вербално насиље којем је прибегао дугогодишњи главни уредник Вечерњих новости и сарадник у другим дневним и периодичним листовима, међутим, не може и не сме остати само на вербалној осуди згранутог дела јавности. Придружујемо се захтевима да Дмитровић због свог шовинистичког испада буде осуђен и у судским институцијама у складу са законима ове земље”, пише у саопштењу.

Бета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here