(ВИДЕО)ДС тражи да се против Мише Вацића покрене судски поступак због упада на изложбу

Поделите:

Председник Покрајинског одбора Демократске странке (ДС) за Војводину Небојша Новаковић изјавио је данас да Демократска странка оштро осуђује упад вође Српске деснице Мише Вацића на изложбу у Центру за културну деконтаминацију, саопштила је информативна служба ДС.

Новаковић је у писаном саопштењу рекао да захтева од надлежних органа да против Вацића покрену судски поступак како би “тај пајац Александра Вучића задужен за промовисање најнижих националних страсти био кажњен барем за овај шовинистички испад”.

Он је рекао да „отимање микрофона и прекид изложбе од стране људи који промовишу међунационалну мржњу нажалост није нешто што до сада нисмо виђали у нашем друштву, али да изражавамо забринутост због тога што се то догађа и данас, неколико деценија после експлозије националне мржње“.

Миша Вацић је синоћ упао на изложбу „Kапија – и кад боли, истина је лијек“ у Центру за културну деконтаминацију у Београду и прекинуо отварање изложбе посвећене сећању на 71 жртву артиљеријског напада на Тузланску капију 1995. године, током рата у БИХ.

Новаковић је упозорио да је последњи Вацићев испад само „још један доказ да остваривање мира у региону, искреног помирења и сарадње на овим просторима не може бити док су на власти они који су и учествовали и подстрекивали на грађански и национални рат у бившој Југославији“.

Председник Српске Деснице Миша Вацић обратио се медијима и окупљенима у Центру за културну деконтаминацију, поводом…

Posted by Српска Десница on Петак, 09. октобар 2020.

„Демократска странка је и данас на истом антиратном и антишовинистичким ставу, као и пре 30 година. Спремни смо да бранимо вредности помирења, обнове поверења и сарадње међу народима и државама које би и Србију и читав регион учиниле бољим и сигурнијим за живот свих грађана у овом делу света“, казао је Новаковић.

Миша Вацић је синоћ упао на изложбу „Kапија – и кад боли, истина је лијек“ у Центру за културну деконтаминацију у Београду и прекинуо отварање изложбе посвећене сећању на 71 жртву артиљеријског напада на Тузланску капију 1995. године, током рата у БиХ.

Видовдан, Данас

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here