ДСС: Сменити вд директорку Поште Миру Петровић и повући суспензије штрајкача

Поделите:

ДЕМОКРАТСКА странка Србије захтева да се пониште сва решења о суспензији запослених који су штрајковали, да се без одлагања Мира Петровић разреши функције вд директорке Пошта Србије, да Влада распише конкурс за избор директора и да управа Пошта Србије испуни законску обавезу и оствари дијалог са представницима запослених ради побољшања положаја запослених.

        Синдикат Пошта Србије је због суспензија неколико десетина запослених који су користили право на штрајк, као право из радног односа зајемчено домаћим законодавством, гарантовано међународним конвенцијама чији је потписник и Србија, реаговао и затражио смену директорке Мире Петровић.

        Осим овога, већ довољног разлога за смену, Синдикат истиче лоше, непрофесионално вођење тог веома важног јавног предузећа, што за последицу има и веома тежак материјални положај запослених у овом важном јавном предузећу.

        Потврдило се да је било потпуно оправдано противљење Демократске странке Србије њеном именовању на положај вд директора због неодговарајућег образовања, недовољних компетенција и кршења законских одредаба о спречавању сукоба интереса.

        Ипак, и поред аргументованих упозорења, Мира Петровић је именована за вд директора, а Влада се оглушила о законску обавезу расписивања конкурса, што за последицу, поред осталог, има и материјалну штету за буџет Србије. Због тога сву одговорност за стање у Пошти Србије и насталу штету сноси – Влада Србије.

         саопштење Демократске странке Србије

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here