Душан Ковачев: Немачка да плати 350 милијарди долара Србима!

Поделите:

У ауторском тексту који је објављен на сајту Фонда Стратешке Културе, Душан Ковачев је изнео податак да је дуг Немачке за ратну одштету Србији приближно 350 милијарди долара.

Државна комисија ФНРЈ је ратну штету проценила на 46,9 милијарди америчких долара, од чега је износ штете Србији износио 75%. Овај износ никад није био оспорен, иако је Немачка Југославији почела да плаћа „домаћински“, исплативши јој тек један промил одштете. Према  правилима валоризације и увећања за износ каматне стопе немачки дуг за одштету данас износи 446,9 милијарди долара, а српски удео је 355,13 милијарди. Немачка је исплатила одштету само онима над којима су вршени нацистички медицински експерименти, али… мало ко је  преживео те експерименте.

На основу процена из Аустрије 2011. г.  се тврдило да дунавске Швабе имају право на обештећење од Србије у висини 32,5 милијарди евра. Рудолф Рајман (председник кровне организације немачких организација из Аустрије и иницијатор Конгреса немачких удружења у Суботици) исте године је изјавио да без реституције дунавским Швабама „неће бити ни инвестиција у Србији

Неспорни износ ратне одштете коју Немачка Србији одбија да плати десет пута је већа од своте жеља за „обештећењем“ наследника Фолксдојчера.

___________________

Немци траже да им се врати одузета имовина, РТВ, 9. 9. 2011. г.

anti-censura.com/dragan-radovic-folksdojceri-i-ratna-odsteta/

Извор: ФСК, Патриот

Поделите:

2 Коментари

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here