Душан Савић: Нема наталитета док је ријалитија

Поделите:

Фудбалски тренер сматра да ријалити програми, који промовишу људе који ни по једном критеријуму нису заслужили да буду у фокусу јавности, лоше утичу на младе

ТРЕНУТНО живимо у егоистичном свету. Њега је фаворизовала серија “Секс и град”, која је младим људима послала потпуно погрешну поруку. По тој серији, живот би требало да се врти око скупих ципела, излазака у ресторане и ноћне клубове и да се за живота промени што већи број партнера.

Да невоља буде већа, сада су у медијима стално присутни ријалити програми, који промовишу људе који ни по једном критеријуму нису заслужили да буду у фокусу јавности, а управо се обраћају младим људима. Како можемо да очекујемо бољи наталитет ако на телевизији свакодневно реч воде проституке, како мушке тако и женске, и разни други ликови сумњивог морала и непостојећих професија? Држава би озбиљно требало да се позабави овим питањем, тачније да искористи све своје ресурсе да промовише проверене вредности. Финансијска мотивација за проширење породице није решење проблема, али може да допринесе, тако да сматрам да су садашње мере државе недовољне. Уколико наши државници не знају како се то ради, нека се угледају на руског председника. Дакле, нека проуче Путинов програм, који је вишедеценијски негативан наталитет преокренуо у позитиван.

 

Новости

Поделите:

1 коментар

  1. Браво, г.Савићу, легендо!
    Све сте рекли, кратко и јасно.
    Само, ако дозволите, пар речи у одбрану култне серије коју помињете: у њој је приказан сав “сјај”, хедонизам, егоизам сваке врсте… али, свака од јунакиња тежи да нађе љубав живота, а на крају и углавном успевају у томе.
    Зато, немојмо да нам буде крив неко други. Уосталом, знамо да нам отуд, преко баре, долази свакојако, углавном првокласно смеће. Па је највећа одговорност управо на родитељима да деци усаде праве вредности и створе имунитет и селективност у пријемчивости на потурене лажне вредности.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here