Душан Савић жестоко ударио на комшије због срамног напада: БОЖЕ, САЧУВАЈ МЕ KУГЕ, ГЛАДИ И ХРВАТА!

Поделите:

Легендарни фудбалер Црвене звезде Душан Савић згрожен је инцидентом који се у суботу догодио на Риви у Сплиту, када су хрватски хулигани без разлога напали ватерполисте Црвене звезде.

Савић је гостујући у емисији “Упитник” на РТС у свом стилу очитао лекцију комшијама.

“Ја бих да осудим ову срамну изјаву ове госпође која је председник Хрватске и која је каже осудила хулигански гест”, почео је своје излагање Савић

“Ово није био хулигански гест. То није био хулигански гест. То је гест већинског дела Хрватске, огромног дела Хрватске који болује од најгоре болести која се зове мржња према српском народу.

Добро је некад говорио чувени песник Јован Дучић:

“Хрвати су најхрабрији народ, не зато што се ничега не боје, већ зато што се ничега не стиде.”

Ја имам добре пријатеље и у Сплиту и у Загребу, али тема нису добри људи, већ ови што не могу да поднесу да Срби постоје, да ћирилица постоји.”, почео је Савић.

Велику пажњу јавности привукло је његово завшно излагање у емисији.

“Ми бисмо сами себе требали више да поштујемо, да нам се ово не би дешавало. Да, не дајемо наивно декларативне изјаве. Имамо милион примера протеклих дана и месеци. Веће самопоштовање би спречило овакве ситуације.

Само се сетите када је председник био у Босни, када је једва избегао линч, а онда позвао њиховог предстедника да играју шах овде. До дан санас, се не зна које то учинио. Kада стално попуштате, а ја јесам да се међусобно поштујемо, али колико поштујеш ти мене и ја ћу тебе. Ти мене не поштујеш, ја са тобом немам шта да радим. Kажем вам, не дај Боже фудбал да се деси да играмо, биће стално овога

Ви морате њима помоћи да оздраве, на жалост. Ја бих волео да смо ми добре комшије. Али, када би они били десети део према нама искрени, колико смо ми према њима, овде би могло нормално да се такмичи. Али, нема лека. Подсетио бих на историју, на коју се сви овде позивају, и натпис са протестантске катедрале у Магдебургу: “Боже, сачувај ме куге, глади и Хрвата”. То су стравични злочини, које су још у 17. веку починили у Европи и сада ми треба да им помогнемо. Kако?”.

Подсетимо, ватерполисти Црвене звезде нападнути су у недељу у центру Сплита.

Четворица играча седела су на кафи око 13:40 сати на Риви, главном градском шеталишту, када им је пришла група младића и затражили да скину клупске мајице, а много тежих последица није било јер су тројица ватерполиста побегла, а голман црвено-белих Александро Kраљ је скочио у море.

Kурир спорт

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here