Двери: Ко иде код Мекалистера, има газду на Западу

Поделите:

Српски покрет Двери Бошка Обрадовића неће ићи на састанак опозиције код Дејвида Мекалистера, известиоца Европског парламента, јер нису ни позвани. Из Двери, међутим, поручују да се унутрашња политичка питања не расправљају са странцима и да онај ко иде на тај састанак има газду на Западу.

“То што Двери нису ни позване најбоље говори о свести бриселских комесара да нама не могу да командују. Бесмислено је учествовати на конкурсу за још већег слугу Запада од Вучића”, речено је из Двери за Н1.

Из Покрета поручују да могу да разговарају и сарађују са онима који не иду на “овако понижавајуће састанке”.

Позив да присуствују састанку одбили су Саша Јанковић (Покрет слободних грађана) и Вук Јеремић. Јанковић је кратко образложио да на састанак неће ићи “из објективних разлога”, док Јеремић у то време неће бити у земљи.

Вечерње новости објавиле су да је позив добио и Борис Тадић, председник Социјал-демократске партије, али да он још није одлучио да ли ће и отићи. За разлику од њега, лидер Покрета Доста је било, Саша Радуловић, први човек демократа Драган Шутановац и председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић, прихватили су позив састанку, који би требало да се одржи 24. августа у просторијама Делегације ЕУ.

Јовановић је рекао да ће на разговоре отићи како би показао да “постоји алтернатива у Србији”.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here