Двери се противе додељивању земљишта „Тенису“

Поделите:

Српски покрет Двери саопштио је да се противи, како кажу, поклањању државног земљишта немачкој компанији „Тенис“.

Двери тврде да је градска скупштина Кикинде без јавне расправе донела одлуку, којом се подржава идеја Министарства пољопривреде да се немачкој компанији „Тенис“ на закуп од 30 година „по багателној цени“ додели најквалитетније земљиште у општини, те да ће у тој општини бити изграђена једна од 20 планираних фарми у Србији, која ће се бавити углавном свињогојством.

Према Дверима, домаћи пољопривредни произвођачи остаће ускраћени за 2,5 хиљада хектара банатских ораница, па ће за пар година постати јасно да су домаћи произвођачи у подређеном положају.

Како је раније Танјугу речено у градској управи Кикинде, да ли ће немачкој компанији „Тенис“ бити одобрено право првенства закупа пољопривредног земљишта у Кикинди, одлучиваће скупштина тог града, тек када надлежна републичка комисија прихвати инвестициони план немачког произвођача меса.

Како је објаснио члан Градског већа задужен за пољопривреду Имре Кабок, компанија „Тенис“ поднела је захтев за остваривање права првенства закупа 3.002,89 хектара, на период од 30 година, на подручјима катастарских општина Кикинда, Банатска Топола, Банатско Велико Село, Нови Козарци и Руско Село.

 

 

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here