Dvojica Amerikanaca iz Los Anđelesa testirala su ruski automobil „Žiguli”. Njihov video-snimak je za samo par nedelja postao prava senzacija sa obe strane okeana.

Podelite:

Na predlog ruskog blogera Pavla Suslova Amerikanci Pol Hjuston i Džej Ti su odlučili da provozaju model VAZ-2106 „Žiguli” marke Lada. „Šta je ovo uopšte?” – bila je prva reakcija Pola Hjustona kad je ugledao stari model automobila. Posle detaljnijeg posmatranja izjavio je da zbog duplih farova liči na BMW, ali je promenio mišljenje čim je seo za volan. „Pa ovde nema ničega ”, iznenadio se Pol, a starinski volan ga je podsetio na ogromnu makaronu.

Pol i njegov prijatelj su jedva uspeli da se vežu pojasom. Nisu mogli da shvate kako se pojas povlači i ubacuje u utikač. Džej Ti je neprekidno zbijao šale: „Mislim da je normalno da auto otpozadi izgleda isto kao i spreda. Ako ti neki delovi nedostaju, samo skineš sa zadnjeg dela i staviš na prednji”. Kasnije je potpuno ozbiljno dodao da je prednost ovog automobila u tome što bilo koji automehaničar može da ga popravi, dok je popravka savremenih automobila neuporedivo komplikovanija.

Džeju su se dopala udobna sedišta i menjač koji se nalazi odmah pored volana, ali ga je začudilo to što nema držača za čaše. „Pol, jesu li oni pili ranije”, ironično je pitao prijatelja.

Vožnja je bila vesela, ali je Hjuston primetio da u ovakvom automobilu vozač ne može da se opusti, jer mora da pazi na pedalu kvačila i kočnice. „Ali čim osetiš automobil sve staje na svoje mesto”, dodao je Pol.
Amerikanci su zaključili da je automobil „jednostavan” ali istovremeno i „komplikovan”. Iako u Ladi nema klima uređaja, vožnja po vrelom danu bila je veoma zabavna. „Sviđa mi se što nas svi posmatraju” – osmehnuo se Pol Hjuston, držeći se za „volan-makaronu”.

Svako, pa i delimično kopiranje materijala Russia Beyond bez pismene dozvole i linka na originalni tekst objavljen na veb-sajtu Russia Beyond tretira se kao grubo kršenje zakona o autorskim pravima Ruske Federacije. Russia Beyond i medijski holding RT zadržavaju pravo reagovanja na slične protivpravne radnje i pokretanja sudskog postupka.

RBTH

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here