Џејмс Бонд је Србин 1 део (видео)

Поделите:

Играно-документарни филм о српском Џејмс Бонду, Душку Попову, обавештајцу који је инспирисао писца Јана Флеминга за лик неуништивог агента 007.

У години када је приказан нови филм о чувеном филмском јунаку, аутор емисије „Досије“ Машан Лекић одлучио је да са својим сарадницима направи причу о човеку који је био инспирација за лик агента 007. Реч је, ни мање ни више, о Србину Душку Попову, који је за време Другог светског рата био двоструки шпијун. Попов је својим радом допринео дану Д, разбијању немачких шпијунских ћелија по Европи и на време упозорио савезнике да це доћи до напада на Перл Харбур, када су Јапанци нанели велику штету америчкој морнарици. Писац и творац лика Џејмса Бонда, Јан Флеминг, за време рата био је такође шпијун у британској обавештајној служби, између осталог задатак му је био да прати Душка. Светски медији извештавали су касније да је Попов због свог узбудљивог живота био инспирација Јану за креирање Бонда.
У филму ће бити приказан и ништа мање узбудљив живот његовг брата Ивана Попова, такође обавештајца, који је радио за Краљевину Југославије.
Главне улоге поверене су професионалним глумцима, док су сцене снимане на аутентичним локацијама у Београду, Панчеву и Пожеги.

youtube.com

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here