Џони Штулић демантовао Шербеџију: “Тај казанџија мрачно лаже…”

Поделите:

“Нисам направио никакву песму за Шербеџијину представу, нити смо икада били пријатељи”, рекао је Бранимир Џони Штулић за РТС, преноси Недељник. Штулић је реаговао на изјаве Радета Шербеџије у најави наступа у Kомбанк дворани.

Штулић је РТС-у послао своје реаговање на изјаву Радета Шербеџије:

“Тај казанџија Шербеџија мрачно лаже. Џони га никад није звао у шетњу по Загребу, нити му је направио песму, нити су икада били пријатељи, управо обрнуто, он је њега једном згодом, по својој жељи, провозао својим мерцедесом да би с њиме дивно ћутао, међутим, искористи тај свој позив да ту песму лакше отуђи и убаци у своју представу без питања, дапаче, да то сакрије, он њу потом и сними, а сад већ тим гнусним лажима оправдава и сам разлог свог опаког постојања.

Ја сам песму ‘Мени се душо од тебе не растаје’ извео премијерно почетком септембра ’89. у Загребу, на Омладинској ТВ – има та емисија за потврду на Тјубу. Том приликом сам боравио само тједан дана у Загребу, и то ми буде једина посета Југи те године.

Шербеџију тад нисам срео. Следеће године ’90, проведох десет месеци у Југи, свирајући, и тад га двапут сретох.

Једном ме Пађен (у пролазу) одведе на неко место где се он затекне (вероватно по договору), што је наличило аудицији за филм, но брзо се дигох и отиђох.

Други пут, затекавши се на некој вечеринки, изрази жељу да ме провоза својим колима (а провозао ме само зато да има покриће за потоњу причу, јер унапред је о свему мислио спремајући савршени злочин), и то је једина истина коју збори.

“Балегари”, на којима се та песма налази, изађоше крајем јуна ’90. (претпостављам да је од тада користи, јер службено му је представа трајала од 15. 5. ’90. до 26. 4. ’91, међутим, ако је песму користио пре тога, онда не знам како се снимке домогао, сем ако се није том снимком са ТВ-а послужио), у сваком случају, ја за ту представу уопште нисам знао, све до пре пет-шест година, кад у јавности изађе са том причом.

Ја никад нисам био пријатељ с њиме, и никад га у животу нисам назвао (дапаче, он је мене, и то му је вероватно и најбољи опис у његовој књизи), отуда, знајући веома добро да никад не би добио одобрење да је користи у тој представи, као ни иначе, он једноставно измисли целу причу, штавише, да то још више замути, он њу потом и сними, а сад, поред вишегодишњег извођења (и других мојих песама, такође), он већ и турнеју под именом те отуђене и оскрнављене песме ради (на којој и направи каријеру тобожњег певача).

Ево, тече већ и 28. година те сплетке и како своју мрежу плете (све више и више).

Дакле, онамо Хрватски славуј, а овамо босански Грузијанац који се издаје за Србина да би летовао на Брионима.”

Мини концертна турнеја Радета Шербеџије кроз Србију носи наслов “Мени се душо од тебе не растаје” по чувеним стиховима песме Џонија Штулића.

“Знао је у поноћ да ме позове у шетњу по Загребу. Са њим се најлепше ћутало у тим шетњама по Загребу. Имали смо чудно пријатељство. Питао сам га да ми направи песму за представу ‘Хрватски славуј’ коју сам режирао 1989. године у Загребу. Џони је направио песму ‘Мени се душо од тебе не растаје’ за само отварања те представе на сцени. Ето сада му насловом ових концерата шаљем поруку, као старом пријатељу”, казао је Шербеџија.

РТС, Недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here