Џонсон: Путин највероватније наредио употребу нервног гаса против Скрипаља

Поделите:

Шеф дипломатије Велике Британије Борис Џонсон изјавио је да је највероватније руски председник Владимир Путин лично наредио да се нервни гас употреби против бившег руског обавештајца Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије.

Како је рекао, званични Лондон нема ништа против руског народа – нема потребе распламсавати русофобију због овог што се дешава.

„Несугласице имамо са Путиновим Кремљом и његовим одлукама, а коришћење нервног гаса је највероватније његова одлука“, истакао је Џонсон.

Он је додао и да је то први пут да је Русија користила нервни гас на улицама Велике Британије и уопште говорећи у Европи после Другог светског рата.

Првобитно је премијерка Велике Британије Тереза Меј оптужила Русију за напад на бившег официра ГРУ Сергеја Скрипаља и његову кћер Јулију.

Убрзо након тога Лондон је донео одлуку да протера 23 руских дипломата и прекине све контакте на високом нивоу са Москвом.

Мејова је такође рекла да је овим потезом Русија прекршила међународно право.

 

Спутник

Поделите:

1 коментар

  1. Па и педрска енглеска на челу са убицом СРБА И СРБСКЕ ДЕЦЕ блером иначе вучићевим пријатељем је наредио и то јавно признао убиства СРБА И СРБСКЕ ДЕЦЕ. П а шта сте ви дпредузели. По овом педеру они имају парва на убијање али другима то забрањено. Типична подмуклост педрских енглеза и спровођења њихове подмукле политике. УБИЦЕ СА ТРУЛОГ ЗАПАДА.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here