Џорџа Kлунија за председника Америке

174071255
Поделите:

Зашто би неко волонтирао на том месту?“, рекао је новинарима 2011. Али, када се ово питање поновило ове године, Kлунијев одговор је био мало другачији: „Да ли бих волео да будем председник? Ох, то звучи забавно“

Џорџ Kлуни је од оних филмских звезда са којима бисте желели да се дружите. Или чак да будете као он. Он је од оних срећника за које се каже да су добитници на животној лутриији: згодан, паметан, духовит, оскаровац, срећно ожењен. И поврх свега, управо је продао бренд текила за милијарду долара. Он је сјајна холивудска звезда, суштински, „анти-Вајнстиновац“. Али, постоји само један проблем: филмови. Његове улоге делују као листа промашаја: Дизнијев сци-фи „Томорроwланд“, „Хаил, Цеасар“, Фостеров „Монеy Монстер“. Ниједан од ових филмова, рекло би се, није ужасан, али није ни диван. А ни успешан, према писању британског „Гардијана“.

Ни његова каријера није ништа боља. Његова претходна, глупа улога, у филму „Тхе Монументс Мен“, била је базирана на патриотској раниј акцији, са једне, и високе културе, са друге стране – али је пропала. Његов најновији „Субурбицон“ је нешто слично: сатирични подсетник да Америка 1950. није била тако сјајна, као што то изгледа Трампу, посебно ако сте били „обојен човек“. „Субурбицон“ је, дакле, требало гласно да беле људе тог доба представи надасве пријатељски настројеним. Што није било тако. На премијерном приказивању, првог викенда, узео је мање од 3 милиона долара.

Да ли је Kлунију време да се пензионише? Није глумио већ две године.

„Нећу снимати филмове само зато да бих био испред камера“, рекао је он недавно за „Холлywоод Репортер“ и додао да „више није водећа личност“ у Холивуду.

А када је реч о његовом редитељском послу, опције су му, такође, ограничене. Шта би то Kлуни могао да ради у будућности. Хајде да размислимо: светски познат, ожењен моћном женом, финансијер Демократске странке. И даље није јасно? Да пробамо још једном: земља на издисају, срушене традиционалне политичке баријере, лево „вриштање“ за харизматичном фигуром. Зашто би Kлуни правио политичке филмове, кад једноставно може да се кандидује за неку „фотељу“?

А уместо „анти-Вајнстиновца“, Kлуни би могао да постане „анти-Трамповац“. Његов алкохолни бренд је добар за почетак. Тест је направио у „Тхе Идеас оф Марцх“, глатко играјући кандидата који ради на неизгађеној платформи „интегритета и достојанства“. Али, Kлуни је одбацио предлоге да се кандидује за председника. „Зашто би неко волонтирао на том месту?“, рекао је он новинарима у Венецији 2011. године. Али, када се ово питање поново појавило ове године, Kлунијев одговор је био мало другачији: „Да ли бих волео да будем председник? Ох, то звучи забавно“. И мада је звучао саркастично, то није био упечатљивији наступ.

 

 

Недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here