Емил Влајки: Све је готово и пропало – чудо не постоји и неће се десити

Поделите:

Овај текст, као ни остали пренесени на странице овог портала који је коректно и толерантно објављивао све моје анализе и лутања, све моје заблуде и истине о ситуацији у Србији, посебно оне везане за садашњу власт, нема ни трунке морализаторства. И да одмах кажем. О ситуацији у Србији не мислим више ништа писати, јер се више нема што писати, и јер је све готово и безнадно.

Чуда не постоје

Мени је, од пада Милошевића до данас, све било јасно. Србија је била продавана странцима, пљачкана и вођена према Западу. Моја књига ‘Демонизација Срба’, поред бројних других текстова у медијима, то јасно исказује.

Нисам никада ни у чему гријешио, само сам се погрешно надао. ‘Mea culpa, mea maxima culpa’! Вјеровао сам, да ће садашња прва личност Србије са познатом антизападном прошлошћу и неоспорном интелигенцијом, можда ипак, у задњем часу, кренути оним путем којег је истицала у својим честим изборним кампањама. Све ми је говорило супротно, али сам ипак тврдоглаво вјеровао у рационално, веберовско чудо. Вјеровао сам, да ће тој индивидуи у једном тренутку „пући филм“ због константних пресија и уцјена којима је био подвргнут он и његов народ. Сада знам да се то чудо није могло, нити да се може десити.

Што се све жртвује?

Ако изузмемо моја нереално утопијска надања, моје су анализе биле кристално јасне. Садашња власт коју је народ изабрао, а којој је на челу ‘L roa solej’, има точно зацртани циљ: Жртвовати Космет, Русе и посредно (нажалост) Републику Српску, како би Србија ушла у Европу.

 

Успут, назначени процес значи и све виши ступањ симбиозе Србије са НАТО-ом. То исто значи да су шансе  никакве да Руски хуманитарни центар у Нишу добије екстериторијални статус.

Затим, нема никакве шансе да се тај, евроатлантски, неумитан тренд поремети зато јер у Србији за то једноставно нема политичких снага  које би се томе супротставиле. Наравно, ни Србија без Космета неће моћи ући у Европу без даљњих територијалних уступака.

Све што је досад било, више бити неће

Све у свему, одсада ће Србија морати живјети без Руса, без Космета, са НАТО-ом и ММФ-ом те њиховим константним уцјенама, са сталним територијалним претензијама муслимана и војвођанских сепаратиста, са ниским животним стандардом, са (које ли срамоте) „европским“ кућама од картона за Роме у 21. стољећу, са новим све бизарнијим и апсурднијим људским правима, са све толерантнијом СПЦ и њеној све већој подложности Риму, са Великом Албанијом, са блискоисточним избјеглицама, и са сталном пријетњом да једног дана Савјет безбједности прогласи Србију геноцидном земљом.

Мене су у школи, у физици, учили да је сила реакције једнака сили акције, али у Србији нема тко да реагира осим скоро непостојеће опозиције са „кукавиичјим јајима“: једним дијелом типа ‘Прелетачевић Бели’, а другим дијелом (примјер другопласираног на предсједничким изборима) особом која је чак већи евроатлантиста од Њега. ‘Vox populi’ је овог пута истински пресудио и одлучио да земљу одведе у све оно што није српско.

Ах да, да не заборавим: Руска дипломација је све погрешно одиграла на Балкану, те изгубила и битку и рат.

Наравно, живјет ће (и снаћи ће се) овај народ. Али како и према чему?

НСПМ

Поделите:

7 Коментари

 1. Господине Влайки, спаса нам нема пропасти нећемо. Да Вам е цео свет причао да йош има Срба коии не признаю “науку ” чобанчета коии ние биио у стању завршити Карловачку гимназију а камо ли сакаћење язика и писма античког народа, неби веровали. То е урадиио неко други. Могу вам опростити што сте непоправљиви Југословен, али русофил никако. Ви сте предавач социялне патологие а Вуле историчар. Због Русие е у задњих сто година Запад на србской земљи створиио две Арбанашке државе, са даљом тенденцииом уситњавања нашег животног простора. Мислите ли да Запад воли Албанце? Ви сте изучавали патолошка гибања у друштву али никада руску хипнозу над Србским народом. “Крив” е Његош. Историски Срби Русе никада нису доживљавали, ми Срби, именом и презименом ћу рећи људе коии су устоличили руску нанастирску књижевност. Достоевском се утроба окреће на помен Срба, шта они, комплекси гори од Рватских?Али се турско ропство одужи, почеше Срби прелазити на ислам, искривисмо врат погледуюћи на “ришћанску” Еврипу и Русию. Боле их уво за Србе. Зарати Русия са Турском и намигне Србима. Срби на устанак, мало потом примире, али у њему нема Срба? Турска са сто хиљада љутих ханџара на Србе. Пишти Србство, а Његош разочаран братском трговином написа.”Да е брата неђе у туђини да пожали, ка да би помога.” На ту његову ће Марко Миљанов: “Задња памет, магарцу под реп.” Никада му то Петровићи ниси опростили. То Вам е исто као Титовим генералима и гузоњама, несврстаним и неутралним рећи: “Србия мора у НАТО као што Кнегиња даде Оливеру.” Ви сте врхунски интелектуалац, нисте Србин али волите Србски народ, па ово сучељавање мисления има смисла. Политика кою Бања Лука води е без смисла, рве се са последицама без озбиљне анализе узрока. Господине, ако пишете шта хоћете, морате прочитати и шта нећете.

  • Gosn Vule,

   Profesor Vlajki je visokoprocentno u ravu za gospodina On-a. No nakon dijaloga kojeg pokrece On kako bi bio “objektivan” i kako bi “demitologizirao” Kosovo – a Kosovo nije nikakav mit nego najstvarnija stvarnost Srba – nakon svih manipulacija koje ce visokointeligentni gospon On da provede tjekom tog dijaloga, poslednju rjec ce imati gospodin biskup Bulovic.

   Pokretac dijaloga, pokretac “objektivizacije” i “demitologizacije” Kosova gopson On se zakleo na Novom Testamentu koji je za Njega krasnopisni suvenir iz srednjeg vjeka i nista vise. Glavni neprijatelj gospon On-a je Njegova sujeta koja i da hoce ne moze da pronikne u Crkvu, i kada manipulacije gospodina On-a dosegnu vrhunac, tada ce gospodin biskup Bulovic, bez akademske i teoloske terminologije, da se u ime Crkve ocituje i objektivizuje i demitologizuje gospon On-a!

   Bice to sazeto, dosta kratko ako se uzme u obzorje komleksnost tematike, ali bice ostro kao mac vrhovnog Kristovog andjela koji ce da rasjece manipulacije gospodina On-a…to ce biti pocetak kraja doticnog.

   Drugi scenarij je da visokointeligentni gopson On shvati u sto se upusta, te da se “pricuti”, ali stvari ionako idu ka kulminaciji, gospodin On ih tamo gura, stoga je ocitije da se gospodin biskup Bulovic ocita o sjeloj “stvari”. Ovdje se radi o sudaru arapskih oblakodera koji i nisu tako visoki, purpurnih glazbenih vodoskoka, sa necim dubokim i snaznim…cujte Turci 5 tisucljeca nisu mogli da “demitologiziraju” to sto gospon On sada zeli da “objektivizira”.

   Mozete se boriti protivU ljudi, mozete se boriti protivu stihija prirodnih, mozete sve, svasta moze maste, no gosn Vule, nitko se ne moze suceljavati sa Duhom, a izaci kao pobjednik. Gosn On nije veliki, nego su Srbi izmozdeni bombama, satanizacijom, sankcijama i On-ovim automatizovanim i subvencioniranim fabrikama postali mali…no ta hipnoza, iskreno koja poprima oblicje mentalne bolesti, dozivjece svoj krah.

   On pokusava da uskoci u historijski voz ali nema kartu, posto ga drustvo u vozu ne zeli. Drustvance u vozu pijucka dobro vino, jede ruski kavijar i udobno se vozi. Dok On trckara za vozom i na sve nacine pokusava da bude dio tog drutva, no da bi ste postali dio tog drustva morate da promjenite ne samo vase opredjeljenje za buduce, morate i proslost da jenjate…aa, cujte…tko jos je to mogao. Na takvo sto se normalni ljudi ne upucuju…

   • Zaboravio sam kazat…fakt da gosn On drzi historijsko-ekonomske lekcije-monologe kod gosn Marica, dok se dole ispod u podrumu snima rialiti show…cujte, sto vise tu treba komentirati?

    Gospodin On je decko od rjeci, sto obeca to ispuni. To je krasno no moze biti i pogubno…kaj ne znate da je i Irod bio covjek od rjeci? Obecao je Irodijadi sto god pozeli, i ispunio rjec. Medjutim ispao je samo jedan problem…doticna je pozeljela….glavu Ivana Krstitelja.

    Ti vraga bil sam prje neki dan u Beogradu, kak krasna glazba svira na onom trgu Salvijskom…dugo sam otal tu….odvalil mi se tocak na kolima…upal sam u jednu tramvajsku rupu…no glazba je krasna doista…i glazbeni vodoskok je velik…u Croaciji nemaju takvo sto.

 2. Опроштено, а немам ништа ни замерити. Я сам цео век посветиио античкой истории своего народа. Ово су смутна времена, найгори су му они што га бране. Срби ће ово прескочити. Срби нису “Он” и ако покушава узети ауторска права. Нема ни СПЦ ауторска права над овим Народом. Зашто? Срби су старии од Цркве? Ако Срби одлуче да даю Космет Арбанасима шта има Црква да паметуе, поготово ако њени богослови пропагираю да е то Византиско и да су Юустина Поповића избацили са Богословског? Можете о Христовой науци причати из Ауди -8, али вас нико озбиљно не схвата. Све за времена, и привид да е ово потоп е само последица духовног колапса поединаца али не и народа коии никада и ние Христову науку за озбиљно схватиио. Толико е паганство уткано међу Србље да ће на концу са Арбанасима причати у том духу.

 3. Ajde gospon Vule nemoj da ga dzaba palamudis,moji Srbi nisu “On”,da nisu nebi ga birali,pa i ako su se prevarili nebi cutali i cutace i narod i Crkva.Narod gleda kako da prezivi,razmes li ti to covece, a misli o Kosovu su im daleki koliko i druga galaksija.A sta Crkva,ljubim je srcom i dusom,a unutar nje gomila sitnih dusa i sicardzija,slave svetoga Justina Celijskoga,a uzimaju blagoslov od kako rece sveti Justin”Arhijeretika”,papa Rimskih,a da se suprostave Njemu,.Zar ne vidis da se sve odigrava kako je sveti Nikolaj Zicki propokovao u “Nebeskoj leturgiji”Ostaj mi s BOGOM,spasavaj dusu svoju,i ako ti je BOG dao snage pomozi slabijima od sebe na putu spasenja.

  • U pravu Vule s pozicije vremena
   p l u g a v o l a i o r a n i c e: a iz ovo t r o j e sva mudrost izlazi, samo vuleistoricar misli da mu je i s t o r i j s k o mimo ono t r o j e; nije Vule u i s t o r i j s k o m, no u istoriji- posljedicno, a za sve i s t o r i j s k o : osvrt oko sebe- pre koju godinu mladi z a r u k e, b e b e u zenama; danas, koja godina kasnije!- uporedi, Vule!; a za koju godinu, Vule, neces imati potrebe, mozda ni prilike!, da uporedjujes.
   I s t o r i j s k o, Vule, nije d o g a dj a j- nema ovo veze ni sa beckom ni sa, jedino- po d o g a dj a nj i m a- istinitom, staronovom srpskom skolom; u p l u g u v o l u i o r a.n i c i uvijek je v j e c n o zbivanje i s t
   o r i j s k o g, te i istoricarsko pricanje o istoricnosti nema blage veze sa i s t o r i j s k i m- u tom smislu moze se i o r u s k o m onako, za neupucene, blentati…

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here